Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Bėgikas ir treneris Romas Sausaitis: „Aš bėgau šimtajame Bostono maratone, Živilė Balčiūnaitė – 110-ajame“

Šiandien įvykęs teroro aktas per Bostono maratoną, kai nepatikslintais duomenimis, nuo dviejų sprogimų buvo sužaloti nuo 6 iki 12 žmonių, sujaudino buvusį garsų šalies bėgiką ir trenerį 57-erių Romą Sausaitį. „Teroro aktas? Bomba? Sunku tuo patikėti. Aš bėgau, mano auklėtinė Živilė Balčiūnaitė bėgo Bostono maratone, o dabar ten sprogimai. Mūsų laikais tokių nesąmonių nebuvo“.
Živilė Balčiūnaitė ir jos treneris Romas Sausaitis
Živilė Balčiūnaitė ir jos treneris Romas Sausaitis / Alfredo Pliadžio nuotr.

R.Sausaitis tikino, kad Bostono maratonas ne tik seniausias, tačiau bėgikų laikomas vienu sunkiausiu maratonu, nes itin nualina sportininkus.

„Aš dalyvavau Bostono maratone 1996 metais – kaip tik buvo šimtasis jubiliejinis maratonas. Susirinko daugiau kaip 40 tūkstančių dalyvių. Startas ten duodamas šalia miesto esančioje aikštėje ir visi sportininkai bėga į Bostono centrą. Kai nubėgi 25 kilometrus, kaip aiškina patys varžybų rengėjai, laukia didysis siaubas – „perskelta širdis“. Tai penkių kilometrų atkarpa serpantinu, kurį sunkiai sugeba įveikti mažiau įgudę sportininkai. Po to jau seka įkalnė, nuokalnė ir finišas“, – pasakojo R.Sausaitis.

Jis teigė, kad tą patį, ką jis patyrė 1996 metais, patyrė ir 2006-siais Bostono gatvėmis bėgusi maratonininkė jo auklėtinė Živilė Balčiūnaitė.

„Ir jai buvo sunku. Visiems sunku – laimėti Bostone yra ties fantastikos riba“, – aiškino bėgimo specialistas.

Jis teigė, kad maratono organizatoriai sportininkų saugumu rūpinosi įprastai – policija, savanoriai.

„Ten net mažiau policijos buvo nei mūsų renginiuose – Amerikoje supratingesni žmonės. Jie nenori daryti kvailysčių – tu bėgi ir bėgi. Tik likus vienam kilometrui iki finišo sportininkai atitveriami tvora nuo žiūrovų ir finišuoja siauroje gatvėje. Ten po finišo koncentruojasi visi bėgimo dalyviai“, – pasakojo R.Sausaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas