Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 06 /13:40

Brigita Virbalytė finišavo aukščiau už mūsų vyrus: „Vis kopiau į viršų“

Geriausia Lietuvos sportinio ėjimo atstovė Brigita Virbalytė Tokijo olimpinėse žaidynėse užėmė 26 vietą, pagerinusi prieš tai startavusių dviejų mūsų ėjikų rezultatus.

Sportą su darbu žurnalistikoje derinanti Brigita Virbalytė solidžiai pasirodė 20 km ėjimo rungtyje Tokijuje.

36 metų lietuvė finišavo 26 vietoje. Tvyrant daugiau nei 30 laipsnių karščiui Sapore iš viso startavo 58 ėjikės.

LRT sporto žurnalistė distanciją įveikė per 1 val. 35 min. 56 sek.

B.Virbalytės aukščiausia vieta žaidynėse yra 24-oji, pasiekta Londone 2012 metais. Aukščiausiu karjeros pasiekimu laikoma prieš trejus metus Europos čempionate užimta ketvirtoji vieta.

„Šios varžybos tikriausiai yra pats geriausias mano pastarųjų trejų metų atspindys. Po geriausio 2018 m. metų mano sezono buvo pats juodžiausias 2019 m. sezonas. Ir po to bandžiau atsigauti, – po starto Tokijuje sakė B.Virbalytė. – Pradėjau varžybas atsargiai, nes oro sąlygos šiandien buvo tikrai sudėtingos – šiandien Sapore buvo pati karščiausia diena, kepino 34 laipsniai karščio. Bet paskui vis kopiau į viršų, lenkiau varžoves, tarp jų buvo ir nemažai tituluotų, pajėgių sportininkių, pasaulio čempionatų prizininkių. Jų asmeniniai rezultatai yra kur kas geresni už mano, dėl to džiaugiausi. Ir vienu momentu užsivedžiau, galvojau, kad tikrai galiu pakovoti dėl aukštesnių vietų.

Tačiau paskutiniuose penkiuose kilometruose pritrūko kelių treniruočių, nes pasirengimas nesiklostė taip gerai, kaip norėjosi. Todėl šiandien tikriausiai ir esu ten, kur esu. Nors jei ne tie paskutiniai kilometrai, gal būčiau patekusi į geriausiųjų dvidešimtuką. Labai gaila, kad buvo perkeltos varžybos iš Tokijo į Saporą. Nes šiandien ir čia, ir ten buvo tokia pati temperatūra.“

Tokijuje iš Alytaus kilusi atletė pasirodė geriausiai iš lietuvių ėjikų.

20 km vyrų ėjimo varžybose Marius Žiūkas ketvirtadienį užėmė 31 vietą, o penktadienio ankstyvą rytą paskutinį kartą žaidynėse surengtoje 50 km ėjimo rungtyje Arturas Mastianica finišavo 33-ias.

Moterų 20 km varžybose auksą iškovojo italė Antonella Palmisano, distanciją įveikusi per 1 val. 29 min. 12 sek.

Sidabrą laimėjo kolumbietė Sandra Lorena Arenas (1 val. 29 min. 27 sek.), bronzą – kinė Hong Liu (1 val. 29 min. 57 sek.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas