Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bulgarijos sprinterė Tezdžana Naimova už dopingo vartojimą diskvalifikuota visam gyvenimui

Bulgarijos lengvosios atletikos federacija skyrė itin skaudžią bausmę sprinterei Tezdžanai Naimovai – už dopingo vartojimą sportininkė iš profesionalaus sporto pašalinta visam gyvenimui.
Tezdžana Naimova
Tezdžana Naimova / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

26 metų sprinterės organizme draudžiamas preparatas drostanolonas buvo aptiktas kovo mėnesį Švedijos mieste Geteborge vykusiame Europos lengvosios atletikos uždarų patalpų čempionate. Čia T.Naimova laimėjo 60-ies metrų rungties aukso medalį, pasiekusi savo geriausią rezultatą – 7,1 sek.

Tai jau nebe pirmasis kartas, kai ši sportininkė pažeidžia antidopingo taisykles – 2009 metais Sofijoje vykusiose varžybose T.Naimov atsisakė atlikti šlapimo testą ir buvo diskvalifikuota dvejiems metams.

Bulgarijos lengvosios atletikos federacija pranešė, kad visi sportininkės rezultatai nuo kovo mėnesio bus anuliuoti. Tai reiškia, kad Europos uždarų patalpų 60 m. sprinto čempione bus pripažinta ukrainietė Marija Remen, sidabras atiteks Prancūzijos sportininkei Myriam Soumare, o bronza – bulgarei Ivetai Lalovai.

T.Naimova tokį sprendimą gali apskųsti sporto arbitražo teismui (CAS).

Bulgarijos lengvosios atletikos rinktinė per pastaruosius penkerius metus jau įsipainiojo į ne vieną dopingo skandalą: sprinterė Inna Eftimova, vidutinių nuotolių bėgikės Daniela Yordanova, Vanya Stambolova ir Teodora Kolarova, šuolininkė į aukštį Venelina Veneva ir kūjo metikė Andriana Andreeva buvo pagautos, vartojančios draudžiamus preparatus ir susilaukė nuobaudų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas