Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Ciurichą – Europos lengvaatlečių vasaros sostinę

Spalio 30 – lapkričio 1 dienomis Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva ir LLAF direktorius Aurelijus Žiedas svečiavosi Ciuriche, kuriame 2014-ųjų rugpjūčio 12-17 dienomis vyks 22-asis Europos lengvosios atletikos čempionatas.
LLAF generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva Ciurich stadione
LLAF generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva Ciurich stadione / llaf.lt

Po 60 metų Šveicarijoje vyksiančiame Europos čempionate tikimasi matyti apie 250 tūkst. lengvosios atletikos aistruolių ir 1,4 tūkst. geriausių Europos lengvaatlečių.

Vizito metu LLAF atstovai buvo supažindinti su varžyboms skirta aukštos klasės „Lutzigrund“ varžybų arena, treniruočių stadionais, apgyvendinimui skirtais viešbučiais, maratono ir ėjimo trasomis bei visų šių objektų išdėstymu.

“Šveicarai labai rimtai rebgiasi šiam čempionatui, deda daug vilčių ir tikisi, jog bus didelis žiūrovų susidomėjimas, – sakė N. Medvedeva. – Organizatoriai mano, jog didelis dalyvių skaičius bus ne tik vakarinėse, bet ir rytinėse varžybose”.

Ciuriche dalyvavę komandų vadovai buvo susipažindinti ir su galutine varžybų programa bei kitais varžybų organizaciniais niuansais.

“Norėčiau pabrėžti, kad čempionate dalyvausiantys sportininkai bei jų treneriai turėtų atkreipti dėmesį į neįprastai toli nuo pagrindinio varžybų stadiono esančius apšilimo stadionus, kurių iš viso bus du: metimų bei šuolių ir bėgimo. Nuo apšilimo aikščių keliauti teks apie 5-10 min. specialiu varžybų transportu, todėl bus itin svarbu viską gerai apskaičiuoti – kad nepavėluotum į varžybas ir „neatšaltum“ iki starto”, – teigė N. Medvedeva, kuri taip pat užsiminė, jog čempionato metu pasibaigus maratono rungčiai bus skelbiama ir komandinė įskaita.

“Maratono trasa bus nelengva bei kalnuota. Bėgimas, kaip ir sportinio ėjimo rungtys, bus vykomos miesto centro gatvėmis. Bus sunku, tačiau visiems suteikiamos vienodos sąlygos ir galimybės ,” – dalinosi mintimis LLAF generalinė sekretorė. Jau greitai virtuali čempionato trasos versija bus patalpinta ir pirmenybių internetiniame puslapyje.

Kita bendra informacija:

– prie televizijos ekranų kasdien tikimasi pritraukti 370 tūkst. žiūrovų,

– numatoma sulaukti kasdien 5 tūkst. sirgalių iš užsienio,

– per diena galimia bus įsigyti 20 tūkst. bilietų,

– stadione varžybas kasdien galės stebėti  25 tūkst. sirgalių,

– varžybas padės rengti 2,1 tūkst. savanorių, atvyks apie 2 tūkst. žiniasklaidos atstovų,

– bus kovojama dėl medalių 47-iose rungtyse,

– komandoms skirta 12 viešbučių,

– varžybų biudžetas siekia apie 35 milijonus šveicarijos frankų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas