Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Disko metimo varžybose triumfavę švedai pažeidė COVID-19 taisykles

Ant aukščiausių garbės pakylos laiptų užlipę disko metikai Danielis Stahlis ir Simonas Petterssonas pažeidė olimpinių žaidynių taisykles, nukeliavę į Švedijos rankinio rinktinės rungtynes Tokijuje.

Dėl pandemijos olimpinių žaidynių dalyviams neleidžiama stebėti kitų sporto šakų varžybų. Tai yra aiškiai išdėstyta Tokijo olimpinių žaidynių taisyklėse.

Nepaisant to, Švedijos disko metikai – Danielis Stahlis ir Simonas Petterssonas, atitinkamai laimėję auksą ir sidabrą šeštadienį, atsidūrė rankinio arenos tribūnose. Sekmadienį jie stebėjo Švedijos rankininkų laimėtas rungtynes 33:30 prieš Daniją.

Disko metikai dar užsuko į Švedijos rankininkų autobusą, o taip pat į persirengimo kambarį, kur sportininkai šventė pergalę.

„Taisyklių pažeidimas, – pripažino Švedijos olimpinio komiteto delegacijos atstovas Peteris Reinebo. – Nuo pat pradžių buvo aišku, kad žaidynėms akredituoti asmenys negali lankytis kitų sporto šakų varžybose dėl COVID-19. Tokios taisyklės, liūdna, kai jų nesilaikoma.“

Jis teigė, jog susisiekė su Švedijos rankinio rinktine, kuri patikino, kad tai daugiau nepasikartos.

„Scanpix“ nuotr./Danielis Stahlis ir Simonas Petterssonas iškovojo auksą ir sidabrą disko metimo varžybose Tokijuje.
„Scanpix“ nuotr./Danielis Stahlis ir Simonas Petterssonas iškovojo auksą ir sidabrą disko metimo varžybose Tokijuje.

Disko metikai aiškino, kad norėjo palaikyti savo šalies rankininkus, nes ir šie sveikino lengvaatlečius, kai šie grįžo į olimpinį kaimelį naktį po disko metimo varžybų.

Atsakomybę dėl suteikto leidimo keliauti pas rankininkus prisiėmė Švedijos olimpinio komiteto spaudos atstovas Larsas Marskussonas.

Pažeidę koronaviruso saugumo taisykles rizikuoja prarasti žaidynių dalyvio akreditaciją.

Du Sakartvelo dziudo kovotojai turėjo greitai palikti Tokiją, kai sulaužė taisykles, palikę olimpinį kaimelį ir iškeliavę pasižvalgyti po Tokiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas