Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dramatiškai auksą išplėšusi rusė verkė ir išdavė, kaip švęs grįžusi į Maskvą

Anželika Sidorova tokio pasiekimo savo karjeroje dar neturėjo. Rusijos šuolininkė su kartimi pasaulio čempionate Dohoje dramatiškai, paskutiniu šuoliu įveikė 4,95 m aukščio kartelę ir nugalėjo amerikietę Sandi Morris. „Prieš išvažiuodama į pasaulio čempionatą nusipirkau skardinę plaktos grietinėlės. Grįšiu į Maskvą ir viską suvalgysiu“, – juokdamasi šventės planą išdavė rusė.
Aželika Sidorova tapo pasaulio čempione
Aželika Sidorova tapo pasaulio čempione / „Scanpix“ nuotr.

Tokio scenarijaus dažnai nepamatysi, bet kovoje tarp Rusijos ir JAV nugalėjo draugystė.

Šuolių su kartimi finalas tikrai papuošė pustuštį Dohos „Khalifa“ stadioną. A.Sidorova ir S.Morris buvo viena kitos vertos varžovės.

Abi pirmais bandymais įveikė visas karteles iki 4,95 m. Šios kartelės triskart neįveikė amerikietė. Viskas buvo A.Sidorovos rankose ir ji trečiuoju bandymu sugebėjo šturmuoti auksą lėmusį aukštį, nors iki tol nebuvo šokusi aukščiau nei 4,91 m.

Bronzą iškovojo olimpinė čempionė Katerina Stefanidi, įveikusi 4,85 m kartelę.

Supratusi, kad tapo pasaulio čempione, rusė puolė į ašaras, o pirmoji jos pasveikinti atbėgo S.Morris, kuri nuoširdžiai džiaugėsi varžovės pergale.

A.Sidorova yra 2014 metų Europos čempionė ir dukart iškovojo sidabrą pasaulio uždarų patalpų čempionatuose, bet pasaulio čempionatuose iki šiol jai nesisekė.

„Scanpix“ nuotr./Jekaterina Stefanidi, Anželika Sidorova ir Sandi Morris
„Scanpix“ nuotr./Jekaterina Stefanidi, Anželika Sidorova ir Sandi Morris

Tiesa, rusės triumfas buvo sutramdytas – dėl dopingo skandalų Rusijos federacija yra suspenduota ir jos atletai varžosi neutraliu statusu. A.Sidorova negavo Rusijos vėliavos ir negirdės savo šalies himno.

„Tai nėra labai malonu, bet esu labai laiminga. Buvau labai laiminga ir apie tai net negalvojau. Auksas yra auksas“, – detalių nesureikšmino 28-erių šuolininkė.

S.Morris liko antra tiek pasaulio čempionate 2017 metais, tiek olimpinėse žaidynėse 2016 metais, tačiau amerikietė užstojo rusę.

„Sidorova yra mano draugė ir ji negali pakeisti politikos. Jeigu būčiau jos vietoje, daryčiau tą patį. Eini ir kovoji, nekreipdamas dėmesio, kas vyksta tavo šalyje. Atletai yra patys svarbiausi. Jeigu ji yra švari, ji yra švari, ir aš nuoširdžiai tikiu, kad ji yra“, – emocingaI kalbėjo amerikietė.

A.Sidorova tapo pirmąja šuolininke su kartimi pasaulio čempionate, peršokusia 4,95 m kartelę nuo 2005 metų, kai tai padarė legendinė jos tautietė Jelena Isinbajeva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas