Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionate rutulio stūmikas Šarūnas Banevičius liko aštuntas

Suomijoje vykstančiose Europos jaunimo (iki 23 metų) lengvosios atletikos pirmenybėse aštuntą vietą rutulio stūmimo varžybose užėmė Šarūnas Banevičius.
Šarūnas Banevičius
Šarūnas Banevičius / Alfredo Pliadžio nuotr.

Ketvirtadienį finale lietuvis įrankį nustūmė 18,75 m ir aplenkė keturis varžovus.

Čempionu tapo lenkas Jakubas Szyszkowskis (19,78 m), paskutiniuoju bandymu aplenkęs tėvynainį Dominiką Witczaką (19,63 m), o bronza atiteko baltarusiui Michailui Abramčiukui (19,42 m).

Marius Šilenskis atrankos varžybose rutulį nustūmė 17,35 m ir užėmė 21-ąją vietą, o Mantas Jusis įrankį nustūmė 16,45 m ir tenkinosi 25-ąja pozicija tarp 28-ių sportininkų.

Sėkmingai merginų trišuolio varžybų atrankoje startavo ir į finalą pateko Dovilė Dzindzaletaitė. Ji kvalifikacijoje nuskriejo 13,33 m ir buvo ketvirta A grupėje, o bendroje įskaitoje užėmė šeštąją vietą tarp dvidešimties dalyvių.

Toliausiai atrankoje šoko bulgarė Gabriela Petrova (13,57 m), slovėnė Maja Bratkič (13,44 m) ir Darya Derkach (13,37 m) iš Italijos.

Nepasisekė Evai Misiūnaitei, kuri trečiajame atrankos bėgime 400 m nuotolyje sugaišo 54,63 sekundės ir liko septinta, o bendroje įskaitoje užėmė tik septynioliktąją vietą tarp 20-ties rungties dalyvių ir į finalą nepateko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas