Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Greičiausias Lietuvos žmogus Rytis Sakalauskas: „10 sekundžių ribos dar neįveikiau, vadinasi, yra kur tobulėti“

Rytis Sakalauskas pelnytai gali būti vadinamas greičiausiu Lietuvos žmogumi. 24-erių sprinteris yra 100 (10,14 sek.) ir 200 (20,74 sek.) metrų bėgimo Lietuvos rekordininkas, o neseniai priartėjo ir prie 60 m bėgimo rekordo.
Rytis Sakalauskas
Rytis Sakalauskas / A.Pliadžio nuotr.

Lietuvos lengvosios atletikos taurės varžybose Vilniuje R.Sakalauskas 60 m įveikė per 6,71 sekundės – Lietuvoje šio nuotolio niekas taip greitai nėra bėgęs.

Asmeninis geriausias R.Sakalauskas rezultatas (6,64 sek.), pasiektas Volgograde, tik šiek tiek atsilieka nuo jau žilstelėjusio šios rungties Lietuvos rekordo – nuo 1993 m. priklausančio Kastyčiui Klimui (6,62 sek.).

„Per kiekvienas varžybas neįmanoma gerinti rekordus. Su treneriu Aleksu Stanislovaičiu viską darome sėkmingai, rengiuosi tolesniems startams ir tikiuosi, kad viskas bus gerai“, – Sportas.info sakė R.Sakalauskas.

– Ar 60 m distancija tau nėra per trumpa?

– Taip, distancija man trumpoka, geriau sekasi bėgti 100 m ar 200 m nuotolius. Tačiau, kaip parodė šios žiemos startai, kai neseniai Volgograde 60 m distanciją nubėgau per 6,64 sek., galvoju, jog pradėsiu ir trumpesnius nuotolius greičiau bėgioti.

– Įvykdei normatyvą dalyvauti pasaulio uždarų patalpų  čempionate Turkijoje, ko tenai tikiesi?

– Normatyvas buvo 6,67 sek., o aš distanciją nubėgau per 6,64 sek. Dabar svarbiausia – negauti traumų. Pasaulio žiemos čempionatas dar ganėtinai toli – ko jame tikiuosi, net ir nežinau. Visą dėmesį skiriu vasaros išbandymams. Bet tikiuosi, kad ir žiemą viskas bus gerai. Būtinai reikia varžybų, kurios man yra geriausia treniruotė.

– Kažkada pusiau juokais, pusiau rimtai sakei, kad 100 metrų nori nubėgti per 10 sekundžių...

– Praėjusiais metais 100 m nubėgau per 10,14 sek. ir pasiekiau Lietuvos rekordą. Greičiau nei per 10 sekundžių dar nenubėgau, vadinasi, yra kur tobulėti. Mėgstu dalyvauti tose varžybose, kur yra didelė konkurencija –  kuo stipresni varžovai, tuo aš greitesnis.

– Kada artimiausias tavo startas?

– Vasario pradžioje gavau pakvietimą dalyvauti tarptautinėse varžybose Suomijoje, kur bėgsiu 60 m ir 100 m distancijas. Tose varžybose jau esu dalyvavęs 2010 m. ir  pasiekiau pasaulio uždarų patalpų 150 m bėgimo rekordą (15,53 sek.). Vasario viduryje bandysiu jėgas Lietuvos čempionate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas