Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greitai pasirodymą Tokijuje baigęs A.Glebauskas: „Gal pritrūko sėkmės“

Adrijui Glebauskui nepavyko iššokti aukštai olimpinėse žaidynėse – Lietuvos šuolininkas į aukštį neįveikė atrankos barjero ir savo pasirodymą baigė vos po keturių šuolių.
Adrijus Glebauskas Tokijo olimpinėse žaidynėse
Adrijus Glebauskas Tokijo olimpinėse žaidynėse / Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr.

26-erių olimpinių žaidynių debiutantas Tokijo olimpiniame stadione pirmuoju mėginimu įveikė 217 cm aukštį, tačiau 221 cm aukštyje iškeltos kartelės taip ir neįveikė trimis bandymais.

Tai lėmė, jog tarp 31 dalyvio A.Glebauskas pasidalino 26-29 vietas ir į finalą, vyksiantį poryt, nepateko.

Lietuvis po pasirodymo pripažino, kad nėra patenkintas savo pademonstruotu rezultatu.

„Emocijos jau šiek tiek atslūgo, bet esu nusivylęs ir vieta, ir rezultatu. Tikėjausi daug geresnio rezultato, bent jau kovoti dėl patekimo į finalą. Nepavyko, gal pritrūko sėkmės. Visas šis sezonas buvo labai nepastovus, nebuvo taip, kad visą laiką labai gerai jaučiausi“, – sakė A.Glebauskas.

Lietuvos šuolininkas neseniai pasiekė karjeros rekordą peršokęs 230 cm aukštyje iškeltą kartelę, o bet į žaidynes jis atvyko po nepilnaverčio pasiruošimo.

„Nebuvo taip, kad kažką šiandien dariau kitaip nei visą šį sezoną. Pasiruošimo metu nebuvau visiškai sveikas, turėjau problemų, daugiausiai su keliais. Tai šokinėti negalėdavau, tai sprintų. Būdavo, tekdavo daryti ne tai, ką reikia, o tai, ką galiu. Reikia pastovumo, stengsiuosi viską išsigydyti, kad treniruotės būtų kokybiškos“, – teigė A.Glebauskas.

Pasiruošimo metu nebuvau visiškai sveikas, turėjau problemų, daugiausiai su keliais.

Nors rezultatu liko nusivylęs, lietuvis pripažino, kad vien dalyvauti olimpinėse žaidynėse jam buvo didelė sėkmė, nes į jas šuolininkas prasibrovė tik paskutinę akimirką.

„Kai pagalvoju, kad prieš mėnesį dar tik kovojau dėl kelialapio ir galėjau visai nepatekti... Olimpinės žaidynės – aukščiausio rango varžybos visose sporto šakose. Tačiau nesvarbu, kokio rango yra varžybos, visada norisi parodyti geriausią rezultatą“, – sakė A.Glebauskas.

Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Adrijus Glebauskas Tokijo olimpinėse žaidynėse
Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Adrijus Glebauskas Tokijo olimpinėse žaidynėse

Olimpiniame stadione jam, kaip ir kitiems lengvaatlečiams bei kitų sporto šakų atstovams, teko varžytis prie tuščių tribūnų. Tačiau lietuvis prie to jau tikina esąs pripratęs.

„Jau praktiškai metus varžomės be žiūrovų, jau beveik pripratome. Nebeatrodo kažkas keisto, bet prisiminus tuos laikus, kai stadione būdavo žiūrovai, atmosfera būdavo visai kitokia“, – teigė lengvaatletis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas