Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš laimės sektoriuje verkusi J.Petrokaitė: „Šis momentas atperka viską“

Šiauliuose vykstančiame Lietuvos lengvosios atletikos čempionate šeštadienį įspūdingas rezultatas užfiksuotas moterų šuolių į tolį varžybose – Jogailė Petrokaitė nušoko 6,76 m.
2022 m. Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas
2022 m. Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Pagal „World Athletics“ kvalifikacinius taškus sėkmingiau už raseiniškę pirmą Lietuvos čempionato dieną pasirodė tik Mykolas Alekna.

J.Petrokaitė užfiksavo asmeninį rekordą ir geriausią Lietuvos sezono rezultatą. Jai tai ketvirtas Lietuvos čempionatų aukso medalis.

„Varžybose rezultatai kilo, sakykime, kiekvienose pridėjau po 10 centimetrų. Aišku, buvo tolimesnių žengtų šuolių, bet jie žengti – vadinasi, nebuvo. Visas tas varžybų etapas buvo kylantis, žinojau, kad tą (sportinę formą) turiu savyje ir šiandien realizavau. Didžiulis palengvėjimas savyje, kad pagaliau realizavau“, – komentavo J.Petrokaitė.

Po sėkmingiausio penkto bandymo sportininkė puolė tikrinti, ar rezultatą pasiekė su „legaliu“ vėju, tai yra, silpnesniu nei 2 m/s pavėjui – šuolininkės metu vėjo nebuvo apskritai. Tada J.Petrokaitė pripuolė prie ją treniruojančio tėčio Eugenijaus Petroko ir prapliupo laimės ašaromis.

„Rezultatas tikrai labai daug reiškia. Žinote, mes, sportininkai, turime tikslų ir turime iššūkių jų siekdami, tai pagalvojus apie visus iššūkius, kiek praėjai, ką padarei... Šis momentas tiesiog atperka viską. Tos emocijos parodė“, – šypsojosi J.Petrokaitė.

„Ar jaučiau, kad bandymas sėkmingas? Buvo čia toks nežinau, kiek čia nušokau. Jaučiau gerą bėgimą, geresnį atsispyrimą nei prieš tai esančiose šuoliuose. Tikėjausi, kad rezultatas bus geresnis, bet kad toks, negalvojau. Kai pasakė skaičius, pagalvojau, kad praklausiau.“

Sportininkė šį sezoną laimėjo visas varžybas, kuriose dalyvavo ir sezoną greičiausiai pratęs bent iki rugpjūčio vidurio – tada Miunchene vyks Europos čempionatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas