Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išrinkti pasaulio metų lengvaatlečiai – Mykolas Alekna liko be apdovanojimo

Tarptautinė lengvosios atletikos federacija išrinko geriausius metų lengvaatlečius. Tarp laureatų nepateko 2022-aisiais žibėjęs Lietuvos disko metikas Mykolas Alekna.
Mykolas Alekna – Europos čempionas
Mykolas Alekna – Europos čempionas / „Scanpix“ nuotr.

Metų lengvaatlečiais išrinkti JAV bėgikė Sydney McLaughlin-Levrone ir Švedijos šuolininkas su kartimi Armando Duplantis.

Taip pat apdovanoti ir jaunieji lengvaatlečiai – kylančių žvaigždžių prizus gavo Serbijos ieties metikė Adriana Vilagos ir JAV sprinteris Erriyonas Knightonas.

Būtent pastarojoje kategorijoje galima buvo tikėtis 20-mečio M.Aleknos sėkmės. Legendinio Virgilijaus Aleknos sūnus spalį jau buvo išrinktas metų Europos lengvosios atletikos kylančia žvaigžde.

Lietuvis šiemet viesulu įsiveržė tarp geriausių pasaulio lengvaatlečių, laimėdamas sidabrą planetos pirmenybėse ir auksą Europos čempionate.

M.Alekną nukonkuravęs E.Knightonas pasaulio lengvosios atletikos kylančia žvaigžde išrinktas antrus metus iš eilės. 18-metis amerikietis pagerino pasaulio jaunimo 200 m bėgimo rekordą (19,69 sek.), o vėliau iškovojo bronzą pasaulio čempionate.

Tarp moterų triumfavusi A.Vilagos apgynė pasaulio jaunimo čempionės titulą ir pagerino Europos jaunimo rekordą, o galiausiai iškovojo ir sidabrą Europos suaugusiųjų čempionate Miunchene.

Savo ruožtu S.McLaughlin-Levrone pagerino 400 m barjerinio bėgimo pasaulio rekordą net 0,78 sek. ir triumfavo šioje rungtyje pasaulio čempionate. Beje, amerikietė su komandos draugėmis laimėjo ir 4 po 400 m barjerinio bėgimo rungtyje.

A.Duplantis triskart gerino pasaulio rekordą ir laimėjo 18 iš 19 varžybų, kuriose dalyvavo. Vos 23-ejų švedas laimėjo Europos uždarų ir atvirų patalpų čempionatų auksą, taip pat ir pasaulio čempionato aukso medalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas