Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jau triumfavo pagerinęs U.Bolto rekordą, kai paaiškėjo – nubėgo per mažai

Ciuriche ketvirtadienį vyko „Įkvėpimo žaidynės“ – bene didžiausios lengvosios atletikos varžybos po karantino pabaigos. Vienoje pagrindinių vakaro rungčių jau atrodė, kad įspūdingai bus pagerintas pasaulio rekordas, tačiau triumfas ir nuostaba truko neilgai.
Noah Lylesas
Noah Lylesas / „Scanpix“ nuotr.

Amerikietis Noah Lylesas jau kėlė rankas į viršų iš džiaugsmo, kai švieslentėje išvydo magiškus skaičius – 18,90 sek.

Šis laikas būtų net 0,29 sek. greitesnis už tą, kurį 2009 m. pademonstravo sprinto legenda Usainas Boltas, jau ilgiau nei dešimtmetį besipuikuojantis 200 metrų bėgimo planetos rekordu.

Vis dėlto įspūdingas rezultatas atrodė per geras, kad būtų tiesa. Netrukus paaiškėjo to priežastis.

Pasirodo, N.Lyleso starto vieta buvo įtaisyta ne ten, kur turėtų būti, ir JAV sprinteris vietoje 200 metrų įveikė kiek mažiau – tik 185.

„Negalite taip žaisti su žmonių emocijomis. Pastatėte mane į klaidingą takelį“, – po finišo tviteryje rašė pats sportininkas, kurio geriausias karjeros rezultatas yra ženkliai prastesnis už laiką, užsidegusį švieslentėje po finišo Ciuriche – N.Lylesas greičiausiai yra bėgęs per 19,50 sek.

Paaiškėjus organizatorių klaidai, amerikietis neteko ne tik rekordo, bet ir pirmosios vietos – ji atiteko šveicarui Christophe'ui Lemaitre'ui, kuris finišavo antras. Į šią poziciją po N.Lyleso diskvalifikacijos buvo kilstelėtas Churandy Martina iš Nyderlandų.

Nugalėtojui atiteko 10 tūkst. JAV dolerių prizas.

Ciuriche varžėsi ir kitų sporto šakų lengvaatlečiai – šuolininkai su kartimi, trišuolininkai, estafetės atstovai ir įvairių distancijų sprinteriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas