Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV lengvaatlečiai lieka be aukso: nugalėta ir pasaulio rekordininkė

Puerto Riko lengvaatletė Jasmine Camacho-Quinn išplėšė pergalę 100 metrų bėgimo per barjerus finale, kovoje dėl aukso aplenkusi amerikietę Keni Harrison. JAV liko be aukso dar vienoje lengvosios atletikos rungtyje Tokijo olimpinėse žaidynėse.

J.Camacho-Quinn nubėgo per 12,37 sek. Tai – 0,15 sek. greičiau nei K.Harrison, kuriai priklauso pasaulio rekordas. Jamaikietė Megan Tapper finišavo trečia (12,55 sek.).

„Tokiai mažai šaliai labai svarbu, kad vaikai turėtų viltį. Džiaugiuosi, kad esu tas žmogus, kuris tai pasiekė“, – sakė Puerto Rikui pirmąjį auksą lengvosios atletikos varžybose olimpinėse žaidynėse laimėjusi atletė, kuri pusfinalyje pasiekė olimpinį rekordą.

Vyrų šuolių į tolį varžybose pirmadienį triumfavo graikas Miltiadis Tentoglou, įveikęs Kubos atletą Juaną Miguelį Echevarrią paskutiniuoju šuoliu Tokijuje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Miltiadis Tentoglou
AFP/„Scanpix“ nuotr./Miltiadis Tentoglou

M.Tentoglou nuskriejo 8,41 m paskutiniu šuoliu – tai buvo toks pats rezultatas kaip ir Kubos sportininko geriausias bandymas, bet graiko pergalę lėmė geresnis kito šuolio rezultatas.

J.M.Echevarria dar turėjo šansą, nes šoko paskutinis, bet jis prarado ritmą įsibėgėdamas ir sustojo prieš pat šuolį, parklupo ant kelių ir nusivylęs krito ant rankų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas