Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ketvirtadienį olimpiniu čempionu paskelbtas Jaredas Tallentas: „Tikiuosi rusų Rio nebus“

Ketvirtadienį sporto arbitražo teismas (CAS) galutinai atėmė iš ruso Sergejaus Kirdiapkino olimpinio čempiono titulą, kurį jis nesąžiningai iškovojo Londono greitojo ėjimo rungtyje. Naujuoju čempionu paskelbtas Jaredas Tallentas tikisi, kad rusų Rio de Žaneiro žaidynėse nebus.
Jaredas Tallentas pripažintas Londono olimpiniu čempionu
Jaredas Tallentas pripažintas Londono olimpiniu čempionu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

50 km ėjimo varžybose australas J.Tallentas liko už S.Kirdiapkino nugaros, kuris 2015-ųjų sausį nubaustas trejų metų ir dviejų mėnesių diskvalifikacija atgaline data.

Sankcijos iš pradžių nebuvo pritaikytos Londono žaidynėse laimėtam medaliui, tačiau CAS ketvirtadienį iš ruso olimpinį auksą atėmė. Juo dabar sąžiningai gali džiaugtis australas.

J.Tallentas džiaugiasi, kad galės vadintis olimpiniu čempionu, tačiau sportininkui itin gaila iš jo atimtų triumfo akimirkų. Ėjikas tikisi, kad Rio žaidynėse buvusio varžovo nebesutiks.

„S.Kirdiapkinas, Londono žaidynių apgavikas, grįžo į trasą ir vėl varžosi. Jeigu jis startuos Rio, tai bus gėdinga. Aš esu griežtai prieš leidimą Rusijos sportininkams varžytis Rio“, – „Reuters“ teigė J.Tallentas.

Šiuo metu visi Rusijo lengvaatlečiai yra nušalinti nuo tarptautinių varžybų ir gali praleisti Rio žaidynes. Vis dėlto pati Rusija tikisi suspėti padaryti reikiamus dopingo kontrolės pakeitimus ir žaidynėse startuoti. Tokiu atveju kelialapį iškovoti galėtų ir S.Kirdiapkinas.

„Eina kalbos, kad diskvalifikacija rusams prieš žaidynes gali būti panaikinta. Aš būčiau labai nusivylęs, jei taip įvyktų“, – sakė australas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jaredas Tallentas, Sergejus Kirdiapkinas ir Si Tianfengas Londono olimpinėse žaidynėse
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jaredas Tallentas, Sergejus Kirdiapkinas ir Si Tianfengas Londono olimpinėse žaidynėse

Sportininkas džiaugiasi, kad teisybė atkurta, tačiau jam skaudu, kad Londono žaidynėse jis negalėjo triumfuoti kaip tikras čempionas.

„Negalėjau stovėti ant pirmojo podiumo laiptelio. Nemačiau Australijos vėliavos aukščiausiame taške, nebuvo grojamas himnas. Visa tai buvo iš manęs atimta. Praradau labai daug įspūdžių, kuriuos patiria olimpinis čempionas ir man jie niekada nebus sugrąžinti.

Taip, dabar esu oficialiai paskelbtas olimpiniu čempionu. Tai puiki diena švariam sportui. Tai man suteiks dar daugiau motyvacijos rengtis Rio žaidynėms, kur man tikslas bus kirsti finišo liniją pirmam ir gauti aukso medalį“, – kalbėjo J.Tallentas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas