Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuriozas – rusai leidimą dalyvauti Europos čempionate gavo, bet vizų negaus

Rusijos lengvosios atletikos rinktinė kitą savaitę Glazge vyksiančiame Europos lengvosios atletikos uždarų patalpų čempionate galėjo būti kur kas gausesnė. Rusams koją pakišo techninės detalės.
Jelena Sokolova
Jelena Sokolova / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ketvirtadienį tarptautinė lengvosios atletikos federacija IAAF paskelbė, kad neutralų statusą ir leidimą varžytis Europos čempionate gavo 21-as Rusijos atletas.

Tačiau rusai neturi ko džiūgauti, nes sportininkai nespės gauti vizų į Didžiojoje Britanijoje kitą penktadienį prasidėsiantį Europos čempionatą.

IAAF suteikė leidimą varžytis 2012 metų olimpinei vicečempionei šuolininkei į tolį Jelenai Sokolovai. Ji į tarptautinę areną sugrįžtų pirmą kartą nuo 2015 metų, kai dėl dopingo skandalo rusai buvo išmesti iš tarptautinių varžybų.

Tačiau ji ir dar penki paskutinę minutę IAAF leidimą gavę Rusijos atletai nespės gauti vizų į po aštuonių dienų vyksiantį čempionatą Glazge.

„Jie žinoma yra laimingi, kad gavo neutralų statusą ir teorinį šansą dalyvauti Europos čempionate, bet dėl objektyvių priežasčių jie šio šanso turi atsisakyti. Jie tiesiog fizikai nesugebės išspręsti visų organizacinių rūpesčių“, – paskelbė vyriausiasis treneris Jurijus Borzakovskis.

Iš viso Europos čempionate varžysis 11 rusų, kurių priešakyje bus dukart pasaulio čempionė šuolininkė į aukštį Marija Lasickienė.

Alfredo Pliadžio nuotr./Marija Lasickienė
Alfredo Pliadžio nuotr./Marija Lasickienė

Kad gautų neutralų statusą Rusijos sportininkai turi įrodyti, kad jie laikosi antidopingo taisyklių.

Iš viso 2019 metais neutralus statusas suteiktas 64 Rusijos lengvaatlečiams.

Tiesa, net ir neutralus statusas neapsaugo nuo skandalų. Iš šešių rusų, kurie turėjo neutralų statusą ir laimėjo pasaulio čempionato medalius 2017 metais, iš dviejų jau buvo atimti medaliai. Tai ėjikas Sergejus Širobokovas ir šuolininkas į aukštį Daniilas Lysenko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas