Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

L.Jasiūnaitė pasipuošė Europos čempionato bronza: „Pradedu suvokti, kas įvyko“

Vėlų šeštadienio vakarą Berlyno centre ieties metikė Liveta Jasiūnaitė gavo aukščiausią karjeros įvertinimą – ant 24-erių merginos kaklo sužibo Europos čempionato bronza.
Liveta Jasiūnaitė
Liveta Jasiūnaitė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Kadangi tą patį vakarą vokiečiai pagerbė legendinį disko metiką Robertą Hartingą, o ieties metime triumfavo vokietė Christin Hassong tribūnos prie Kaizerio Vilhelmo atminimo bažnyčios buvo pilnutėlės.

Apdovanojimų ceremonijos metu Berlyno danguje suplazdėjo ir Lietuvos vėliava. Po 60 metų pertraukos lietuvė iškovojo medalį Europos čempionato ieties metimo rungtyje.

„Ypatinga diena ir pačios geriausios emocijos. Labai džiaugiuosi. Man tai yra šventė“, – po apdovanojimų ceremonijos kalbėjo L.Jasiūnaitė.

Kitaip nei įprasta, vokiečiai nugalėtojus apdovanoja ne Olimpiniame stadione, o kitą dieną miesto centre, kur yra pastatytos tribūnos ir rengiami koncertai bei kitos pramogos. Sportininkai nusileidžia tuneliu tarp tribūnų ir gali visiems gerbėjams paspausti rankas bei pasimėgauti dėmesiu.

Pati savo pasiekimo nustebinta Lietuvos ieties metikė teigė, kad praėjus parai viskas sugulė į savas vietas: „Po truputį jau pradedu suvokti, kas įvyko. Sulaukiau labai daug sveikinimų ir dar nespėjau visiems atsakyti. Labai dėkui visiems, kurie mane palaikė. Jums siunčiu šilčiausius linkėjimus iš Berlyno.“

Rokiškietė tikisi, kad jos pasiekimas prisidės ir prie lengvosios atletikos populiarumo Lietuvoje: „Turėtų taip būti.“

Bronzą Europos čempionate iškovojusi L.Jasiūnaitė finale ietį nusviedė 61,59 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas