Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lengvaatlečių trejetas pateko į avariją: „Stebuklas, kad visi trys nežuvome“

Trys Švedijos lengvosios atletikos nariai – Michaela Meijer, Yannickas Tregero ir Gustafas Hultgrenas buvo sužeisti avarijoje. „Stebuklas, kad visi trys nežuvome“, – iš ligoninės sakė G.Hultgrenas.
Michaela Meijer
Michaela Meijer / „Scanpix“ nuotr.

Sportininkė ir du treneriai antradienį važiavo iš varžybų Švedijoje mikroautobusu, kai šis susitrenkė su sunkvežimiu.

Smūgis buvo stiprus, visi trys atsidūrė ligoninėje.

„Tregaro ir Meijer jau išrašyti iš ligoninės. Hultgrenas bus operuojamas. Jo būklė stabili, bet atsigavimui prireiks laiko“, – „Sportbladet“ sakė Švedijos lengvosios atletikos rinktinės vadovas Karinas Torneklintas.

Nėra aiškios informacijos apie tai, kas nutiko.

Mikroautobusas apsisuko, bet patys sportininkai neprisimena, kas nutiko, kai jie pravažiavo išvažiavimą iš greitkelio ir suko į kitą kelią.

„Visiškai juoda, – iš ligoninės pasakojo lengvosios atletikos treneris G.Hultgrenas. – Atsimerkiau, kai jau buvome vežami Greitosios pagalbos mašina. Sunkvežimis trenkėsi tiesiai į duris iš mano pusės.“

37 metų treneris buvo sužeistas labiausiai.

„Yra sužaidimų nugaroje. Susilaužiau šonkaulius, išsinarinau petį, man lūžo kelis, pėda, padurti inkstai. Taip pat turiu blužnies ir kepenų pažeidimus. Lūžo ir žandikaulis“, – vardino G.Hultgrenas. – Tad ryt pradėsime operuotis.“

Nepaisant daugybės sužeidimų, jis tikisi išvykti į olimpines žaidynes, kaip numatyta liepos 19 dieną, kad galėtų ten lydėti savo auklėtinę.

27 metų M.Meyeris yra šuolininkė su kartimi. Ji yra įveikusi 4,83 cm aukštį pernai, anksčiau tapusi Europos jaunimo (iki 23 metų) pirmenybių sidabro laimėtoja.

„Scanpix“ nuotr./Michaela Meijer
„Scanpix“ nuotr./Michaela Meijer

G.Hultgrenas, pats buvęs Švedijos šuolių su kartimi čempionas, dabar ją treniruoja. „Mano tikslas liepos 19 dieną sėdėti lėktuve, – sakė jis. – Neturiu smegenų sužeidimų, neparalyžiuotas. Turiu išsikapstyti iš lovos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas