Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
2023 07 02 /20:56

Lietuviai nusileido sezono lyderiams: A.Gudžius pelnė bronzą, M.Alekna nesužibėjo

Mykolas Alekna, Andrius Gudžius ir kiti elitiniai disko metikai, pliaupiant lietui, stojo į „Deimantinės lygos“ mūšį Stokholme. Taip pirmas kartas šį sezoną, kai iš JAV grįžęs M.Alekna gavo progą tiesiogiai pasivaržyti su pagrindiniais konkurentais. Tiesa, nesėkmingai.
Andrius Gudžius
Andrius Gudžius / Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr.

A.Gudžius jau pirmuoju metimu užfiksavo asmeninį sezono rekordą – 67,19 m. Toks rezultatas jam galiausiai atnešė trečią vietą, o 66,91 m diską numetęs M.Alekna liko ketvirtas.

Trys paskutiniai M.Aleknos bandymai net nebuvo įskaityti.

Abiems lietuviams nepavyko įvykdyti olimpinio normatyvo. A.Gudžiui pritrūko vos 1 cm – vietą olimpiniame Paryžiuje būtų garantavęs bent 67,20 m rezultatas.

Lietuviai lietingame Stokholme nusileido sezono lyderiams slovėnui Kristjanui Čehui (69,83 m) ir švedui Danieliui Stahliui. Pastarajam užteko vieno įskaitinio metimo, kad užsitikrintų antrą vietą (67,57 m).

K.Čehui priklauso sezono rekordas – 71,86 m, D.Stahliui – antras geriausias rezultatas (71,45 m), M.Aleknai – trečias (71,00 m).

VARŽYBŲ EIGA:

A.Gudžius jau pirmuoju metimu užfiksavo asmeninį sezono rekordą (67,19 m) išsiveržė į priekį, tačiau K.Čehas (69,83) jau antruoju metimu perėmė lyderio poziciją.

M.Aleknai pirmaisiais dviem bandymais 67 metrų ribos pasiekti nepavyko (64,66 ir 66,91 m). Antruoju bandymu į antrąją poziciją pakilo švedas Danielis Stahlis (67,57 m).

Trečias M.Aleknos bandymas – neįskaitytas, o A.Gudžius pirmo metimo kitais dviem bandymais nepagerino (64,93 ir 66,75 m).

Iš kitų varžovų vienintelis Matthew Denny per tris bandymus sugebėjo pasiekti 66 metrų ribą (66,07 m, asmeninis sezono rekordas).

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Mykolas Alekna
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Mykolas Alekna

K.Čehas ketvirtuoju bandymu vėl metė už 69 metrų žymos (69,07 m), bet savo rezultato nepagerino.

D.Stahlio trys metimai iš keturių nebuvo įskaityti, bet po keturių mėginimų vieno gero metimo dėka toliau laikėsi antroje vietoje.

Abiejų lietuvių ketvirtieji bandymai – nesėkmingi (abu neįskaityti).

O penktieji visų keturių favoritų bandymai nebuvo įskaityti.

Tai reiškė, kad M.Alekna pasirodymą baigė ketvirtas. Paskutiniuosius bandymus stojo atlikti tik trys lyderiai.

„Scanpix“ nuotr./Kristjanas Čehas
„Scanpix“ nuotr./Kristjanas Čehas

K.Čehas paskutiniu bandymu švystelėjo 68,28 metrus, bet liko nepavytas. Slovėnas triumfavo varžybose, mat paskutinis D.Stahlio bandymas vėl nebuvo įskaitytas, o diskas po paskutinio A.Gudžiaus metimo nuskriejo 66,36 m.

D.Stahlis paskutiniu metimu buvo arti pergalės – diskas nusileido ties 70 m žyma, tačiau švedas neišsilaikė sektoriuje ir bandymas buvo anuliuotas.

Sektoriuje taip pat varžėsi australas M.Denny (66,07 m), Alexas Rose`as iš Samoa (65,38 m), britas Lawewnce'as Okoye (65,24 m), švedas Simonas Petterssonas (X).

Įdomu tai, kad S.Petterssonas neatliko nė vieno įskaitinio metimo, tai reiškia, kad abu švedai savų žiūrovų akivaizdoje kartu atliko tik vieną sėkmingą metimą iš vienuolikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius