Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

LLAF vadovas citavo atsakymą dėl Airinės Palšytės šuolio: „Neturi pretenzijų“

Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) prezidentas Eimantas Skrabulis teigė, kad gavo laišką iš „World Athletic“ dėl 15min trečiadienį aprašyto Airinės Palšytės šuolio, kuriuo lengvaatletė prieš kelias savaites įvykdė olimpinį normatyvą per Lietuvos čempionatą Palangoje, bet kartelės aukštis sukėlė abejonių daliai lengvosios atletikos specialistų.
LLAF prezidentas Eimantas Skrabulis
LLAF prezidentas Eimantas Skrabulis / Sauliaus Čirbos nuotr.

Eimantas Skrabulis sako, jog trečiadienį jo vadovaujamą federaciją pasiekė atsakymas iš pasaulio lengvosios atletikos vykdomosios valdžios „World Athletic“.

„Pateikėme jiems atsakymus į visus jiems rūpėjusius klausimus – išsiuntėme nuotraukas, vaizdo įrašą. Šiandien gavome atsakymą iš „World Athletic“. Jie padėkojo už greitą išsamų atsakymą, kurį išnagrinėjo. Neturi jokių pretenzijų dėl šuolių rungties vykdymo – viskas yra užskaityta, tik rekomenduoja ateityje, esant galimybei, vengti teisėjo–trenerio–sportininko intereso konflikto. Ir palinkėjo sėkmės olimpinėse žaidynėse“, – sakė E.Skrabulis.

15min paprašius pasidalyti šiuo laišku, Lietuvos lengvosios atletikos vadovas teigė, kad to nedarys. „Ne, nematysite to laiško. Tai yra tarp federacijos ir „World Athletic“, o ne žurnalistams“, – sakė jis.

Trečiadienį ryte rašėme apie tai, kad birželio 28 dieną per Lietuvos lengvosios atletikos čempionatą Airinė Palšytė įvykdė olimpinį normatyvą, peršokusi 197 cm aukščio kartelę.

32 metų lengvaatletė pagal reitingą ir taip turėjo geras galimybes į Paryžiaus olimpines žaidynes, tik prieš Lietuvos čempionatą dar nebuvo galutinai tikra dėl patekimo į savo ketvirtąsias žaidynes.

Alfredo Pliadžio nuotr./Airinė Palšytė
Alfredo Pliadžio nuotr./Airinė Palšytė

Bet po kurio laiko lengvosios atletikos specialistai su 15min pasidalino abejonėmis, kurias išdėstė ir tarptautinės federacijos skėtinei organizacijai „Athletic Integrity Unit“.

Viešai neminėtais pageidavę likti pašnekovai (redakcijai vardai ir pavardės žinomos) teigė, kad per A.Palšytės šuolius Palangoje kartelės aukštį kontroliavo atletę nuo praėjusio rudens treniruojanti Audra Gavelytė, tądien buvusi šuolių į aukštį rungties teisėja.

VIDEO: Airinė Palšytė įveikia olimpinį normatyvą

O vaizdo įraše ir pagal jį darytose nuotraukose įtarimų kelia tai, kad matomas 2–3 centimetrų tarpas tarp apatinės kartelės laikiklio ir stovo raudonosios linijos, nors prie 197 cm aukščio šios detalės turi būti lygiagrečios.

Pirmadienį 15min kalbinta A.Gavelytė įtarimus pavadino „nesąmone“, kaip ir Lietuvos lengvosios atletikos federacijos vadovai, tądien teigę, jog nėra gavę paklausimų dėl situacijos aiškinimo iš tarptautinės organizacijos.

Trečiadienį E.Skrabulis sakė, kad užklausą gavo praėjusią savaitę ir tada nurodęs atlikti vidinį tyrimą.

„Jūs ne viską sakote, mes ne viską sakome. Atliekame savo tyrimą. Gal kažkam nepatinka, kad krepšinio federacija neatlieka tyrimų, bet mes – atliekame, darome tai, ką privalome“, – sakė Lietuvos lengvosios atletikos federacijos vadovas.

Jis dar kartą pabrėžė, kad varžybų metu buvo užtikrintos reikiamos sąlygos, o rungties teisėją dar kontroliuoja kitas teisėjas, kuris prižiūri kolegas, čempionato metu eidamas į „karščiausias vietas“.

Anot E.Skrabulio, po finalinio šuolio kartelė dar buvo tame aukštyje, galima buvo patikrinti ir pateikti protestą per tam numatytą laiką. Taip pat dar kartą pridūrė, kad visiškai pasitiki rungties teisėja buvusia A.Gavelyte, kuri ir treniruoja A.Palšytę.

„Tai vienintelė žmogiškai silpna vieta, kurios galbūt neturėjo būti. Bet tas žmogus keliasdešimt metų teisėjauja. Be to, yra varžybų teisėjų brigada, kuri vertina, o ne tie, kurie „teisėjauja nuo sofos“, – sakė jis. – Turi būti objektyvu ir visos geriausios sąlygos. Mes viską padarėme.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi