Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londono maratone sekmadienį bėgsianti lietuvė širdies smūgio bijo labiau nei teroro atakos

Sekmadienį labdaringame Londono maratone dalyvausianti lietuvė Judita Ubartaitė prisipažino esanti šokiruota pirmadienio įvykių Bostone, kai maratono metu nugriaudėjo sprogimas, nusinešęs mažiausiai trijų žmonių gyvybes.
Judita Ubartaitė jau įveikė pusę maratono.
Judita Ubartaitė jau įveikė pusę maratono. / Asmeninio albumo nuotr.

„Pirmadienio vakarą kolega parašė žinutę ir liepė įsijungti žinias. Tai, ką išvydau, buvo šiurpu“, – kalbėjo 2002-aisiais į Angliją emigravusi moteris.

Tačiau planų sekmadienį Londono gatvėmis įveikti 42 km 195 m distanciją ji neatsisako.   

„Pagalvojau: jei lemta mirti, tai nebūtinai maratone, nebūtinai išpuolio metu. Netikiu, kad Londone pasikartos Bostono įvykiai, netikiu, kad kas nors pasielgtų lygiai taip pat. Be to, visiškai pasitikiu pareigūnais ir tokių renginių metu veikiančiomis saugumo priemonėmis – specialiosios tarnybos bus dar budresnės nei paprastai“, – svarstė J.Ubartaitė.

Britų policija antradienį jau pranešė, kad maratono metu imsis sustiprintų saugumo priemonių, bus dar kartą tikrinama renginio saugumo koncepcija. Anot policijos viršininkės Julios Pendry, nors tokia koncepcija jau yra, dėl išpuolių Bostone, maratono organizatoriai ir pareigūnai ją išnagrinės dar kartą.

„Specialiame maratono laikraštyje jau ir anksčiau buvo rašoma apie saugumo priemones nenumatytų atvejų metu. Skelbta, kad nutikus nelaimei maratonas turėtų būti nutrauktas, paminėti galimi avariniai išėjimai. Bet kurių didelių renginių metu apie tai galvojama ir ruošiamasi: juk išpuolių rizika Londone visada labai didelė“, – kalbėjo J.Ubartaitė.

Specialiame maratono laikraštyje jau ir anksčiau buvo rašoma apie saugumo priemones nenumatytų atvejų metu.

Londono maratone laukiama apie 37 500 dalyvių ir apie pusės milijono žiūrovų.

„Manau, nė vienas bėgikas neatsisakys planų įveikti maratoną – šitiek prakaito išlieta! Bent aš jam treniravausi net pusę metų. Būtų labai sunku atsisakyti savo svajonės. Labiau nei teroristų atakos aš bijau širdies smūgio: praėjusį sekmadienį vyko Braitono maratonas, kurio metu mirė 23 metų jaunuolis. Jis visą gyvenimą sportavo ir neturėjo sveikatos problemų, tačiau įveikus 25 kilometrus jam sustojo širdis“, – portalui „15min“ sakė moteris.

Londono maratono finišas numatytas prie Bakingamo rūmų.

J.Ubartaitei tai bus pirmasis maratonas gyvenime. Ji maratoną bėgs po organizacijos, globojančios šeimas, kurių naujagimius pasiglemžė vadinamasis staigus kūdikių mirties sindromas, vėliava.

Pagal sutartį su maratono organizatoriais, J.Ubartaitė pasirinktai organizacijai turėjo surinkti ne mažiau nei 1750 svarų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas