Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Aleknos neįvertinęs pasaulio čempionas: „Mūsų priešprieša tik prasideda“

Kristjanas Čehas į Europos čempionatą Miunchene atvyko pasiimti aukso medalio. Disko metimo sektoriuje šiemet dominavęs slovėnas praėjusį mėnesį triumfavo planetos pirmenybėse.
Kristjanas Čehas
Kristjanas Čehas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kone kiekvieną sykį žengęs į disko metimo sektorių 23-ejų atletas atstumo matuotojus pasiųsdavo už 70 metrų ribos.

Jis nebuvo arogantiškas, tačiau K.Čeho pasitikėjimas savo jėgomis tiesiog tryško per kraštus.

Jau pirmuoju metimu kvalifikacijoje pagerinęs visų laikų Europos čempionatų rekordą (69,06 m) ir toli už nugaros palikęs varžovus, olimpinio stadiono Miunchene užkulisiuose jis garsiai juokėsi kalbėdamas apie Supermeną, krepšinį ir net slidinėjimą.

Šių eilučių autoriaus paklaustas, ar nebaugina žaibiškas Mykolo Aleknos progresas, L.Čehas mikliai atsakė: „Oi, ne, ne. Jis jaunas“.

O turėjo.

Finale M.Alekna priešpaskutiniu, penktuoju, bandymu švystelėjo diską 69,78 m ir pirmavusiam pasaulio čempionui žemė ėmė slysti iš po kojų.

„Tas jo metimas mane šiek tiek nustebino, – prisipažino slovėnas. – Ilgą laiką pirmavau. Kitą vertus, žinojau, kad 67 m pergalei neužteks. M.Alekna švystelėjo 69 m ir aš nepajėgiau jo pasivyti.“

K.Čehui buvo likę dar du bandymai. Jis pasitempė iki 68,28 m, tačiau penktadienio vakarą to buvo per mažai.

Auksu suspindo 19-metis lietuvis, kuris vos prieš dvi dienas buvo per jaunas ir nekėlė baimės pasaulio čempionui.

„Žinoma, dariau viską, kad jį aplenkčiau. Jis juk jaunesnis už mane, – dar kartą M.Aleknos amžių pabrėžė 23-ejų K.Čehas. – Turėjau dar du bandymus, bet šįkart buvo ne mano diena. 68 metrai nėra blogas rezultatas. Tiesą sakant – geras, bet ne pergalingas.“

Sidabras Europos čempionate K.Čehui yra pergalė ar nesėkmė?

„Nesakyčiau, kad didelis pralaimėjimas. Tai pirmas mano Europos čempionatas ir pirmas medalis. Sidabras. Antra vieta. Dėl to džiaugiuosi. Nesidžiaugiu tik dėl savo metimų“, – teigė slovėnas.

„Scanpix“ nuotr./Kristjanas Čehas
„Scanpix“ nuotr./Kristjanas Čehas

Aplenktas rekordinio lietuvio metimo K.Čehas nepagailėjo gražių žodžių M.Aleknai, bet Europos čempiono titulą žadėjo iš jo atimti.

„Jis – didžiulis talentas. Ir dar labai jaunas. Žinoma, diską jis turbūt pradėjo mėtyti vos tik ėmęs vaikščioti“, – galvoje turėdamas legendinį Mykolo tėtį Virgilijų šypsojosi K.Čehas, pridūręs, jog ir pats augdamas lygiavosi būtent į V.Alekną ir dabartinį savo trenerį estą Gerdą Kanterį.

„Manau, su Mykolu mes būsime varžovai labai ilgą laiką. Aš tikiuosi. Mūsų priešprieša tik prasideda. Kitą kartą stengsiuosi susigrąžinti Europos čempionatų rekordą ir laimėti auksą“, – žadėjo K.Čehas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas