Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Morauskaitė tiki pagerinsianti A.Šerkšnienės rekordą: „Tai tik laiko klausimas“

Lietuvos lengvosios atletikos čempionate Modesta Morauskaitė varžėsi 200 m bėgimo rungtyje, nors sportininkės pagrindiniai vasaros tikslai susiję su ilgesnėmis distancijomis.
Modesta Morauskaitė
Modesta Morauskaitė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Nepaisant to, 200 m rungtyje ji užfiksavo solidų rezultatą. Sprinterė distanciją įveikė per 23,26 sek. bei pagerino asmeninį rekordą.

Ir, žinoma, tapo šalies čempione, nors Lietuvos rekordas liko priklausyti Agnei Šerkšnienei (22,99 sek.)

O M.Morauskaitė šį sezoną pasiekė šalies rekordą dvigubai ilgesniame nuotolyje, 400 m nubėgusi per 50,49 sek. Čempionate Šiauliuose sportininkė jėgų šioje rungtyje nebandė.

„Du 200 m bėgimai per dieną mums atstoja puikią greičio treniruotę. Planas buvo kvalifikaciniame bėgime išbėgti daugmaž 400 metrų rungties tempu, o antro bėgimo planas „eiti rezultatui“. Merginos stiprios, merginos Lietuvoje šiais metais tikrai bėga. Kaip tik šeštame take mačiau vieną iš sezono lyderių. Buvo puiki proga startuoti greitai ir nuo pat pradžių iki finišo kovoti dėl pirmos vietos bei dėl puikaus rezultato“, – komentavo M.Morauskaitė.

Ispanijoje gyvenanti sportininkė jau anksčiau įvykdė normatyvą tiek į pasaulio, tiek į Europos čempionatą 400 m rungtyje. M.Morauskaitė neabejoja, kad, esant palankioms sąlygoms, jai galėtų paklusti ir 200 m bėgimo Lietuvos rekordas.

„Viskas yra įmanoma, čia tik laiko klausimas. Nežinau, ar šiemet dar turėsiu progą bėgti 200 metrų. Iki pasaulio čempionato startų nebenusimato, o po pasaulio čempionato laukia Europos čempionatas. Tarp tarp šių varžybų gali nebebūti progos sustartuoti. Sunku spręsti. Jei pavyktų užkabinti vieną 200 metrų startą būnant pike, viskas įmanoma ir viskas realu“, – šyptelėjo M.Morauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas