Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio čempionate Londone – kurtinantis švilpimas amerikiečiui

Penktadienį Londono Olimpiniame stadione tvyrojo džiugi atmosfera, kol nebuvo paskelbtas amerikiečio Justino Gatlino vardas. 100 metrų atrankoje dalyvavęs bėgikas buvo pasitiktas kurtinančiu švilpimu.
Justinas Gatlinas
Justinas Gatlinas / „Scanpix“/AP nuotr.

35-erių sportininkas yra vadinamas vienu iš sporto blogiukų. Į dopingo skandalą įsivėlusiam bėgikui sirgaliai niekada taip ir neatleido.

100 metrų atrankoje J.Gatlinas finišavo per 10,05 sek. ir į pusfinalį pateko septintu rezultatu, aplenkdamas ir U.Boltą (10,07).

„Manęs nedomina minios reakcija. Aš koncentruojuosi į startą ir savo bėgimą. Aš čia, kad gerai praleisčiau laiką. Šiuo metu esu puikios formos“, – po savo starto kalbėjo pats amerikietis.

J.Gatlinas pasaulio čempionato Londone finale tikisi paskutinį kartą pasigalynėti su U.Boltu, kuris baigia karjerą. Jau aišku, ką palaikys Londono publika, kuri jamaikietį pasitiko didžiulėmis ovacijos, kurios nusileido tik toms, kurios kurtino per Mo Farah pergalingą bėgimą.

2004 metais tapęs olimpiniu čempionu, o 2005 metais pasaulio čempionu, vėliau J.Gatlinas įkliuvo dėl dopingo ir 2008 metais į Pekino pasaulio čempionatą nevyko.

Nuo tada, kai grįžo 2010 metais, J.Gatlinas su U.Boltu 9 kartus varžėsi 100 metrų distancijoje ir laimėjo tik kartą – 2013 metais Deimantinės lygos varžybose Romoje.

2012 metais Londone J.Gatlinas iškovojo bronzą, ir sidabrą 2013 ir 2015 metų pasaulio čempionatuose bei Rio olimpiadoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas