Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio lengvosios atletikos čempionate Maskvoje išdalinti dar šeši apdovanojimų komplektai

Rusijos sostinėje vykstančiame planetos lengvosios atletikos čempionate ketvirtadienį išdalinti šeši apdovanojimų komplektai. Pasaulio čempionų aukso medalius iškovojo Kenijos, Čekijos, Švedijos, Ukrainos bei Trinidado ir Tobago lengvaatlečiai.
Ezekielis Kemboi
Ezekielis Kemboi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

3000 metrų  vyrų bėgimo su kliūtimis rungtyje nepralenkiami buvo Kenijos bėgikai Ezekielis Kemboi ir Conseslusas Kipruto. 

Nugalėtojas distanciją įveikė per 8 min 06,01 sekundės ir pasaulio čempionu tapo trečią sykį iš eilės. Jis taip pat yra ir 2004 bei 2008 metų olimpinis čempionas,  Pekino olimpiadą 2008-aisiais turėjo praleisti dėl traumos.

Rezultatai:

1. Ezekiel Kemboi (Kenija) 8 min. 06,01 sek.
2. Conseslus Kipruto (Kenija) 8:06,37
3. Mahiedine Mekhissi-Benabbad (Prancūzija) 8:07,86

Abeba Aregawi
Abeba Aregawi

Moterų 1500 metrų bėgime pirmą aukso medalį Švedijai iškovojo šių metų Europos uždarų patalpų čempionė Abeba Aregawi, aplenkusi pasaulio čempionės vardą gynusią amerikietę Jennifer Simpson.

Rezultatai:

1. Abeba Aregawi (Švedija) 4:02.67 min.
2. Jennifer Simpson (JAV) 4:02.99
3. Hellen Onsando Obiri (Kenija) 4:03.86

Zuzana Hejnova
Zuzana Hejnova

400 metrų moterų barjeriniame bėgime stipriausia buvo Čekijos atstovė Zuzana Hejnova, savo varžoves aplenkusi daugiau nei sekunde ir pagerinusi geriausią šio sezono rezultatą bei nacionalinį šalies rekordą.

Londono olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtoja pasaulio čempione tapo pirmą sykį, o už nugaros paliko dvi amerikietes, tarp kurių ir bronzą laimėjusią olimpinę vicečempionę ir pasaulio čempionės vardą gynusią Lashinda Demus.

Rezultatai:

1. Zuzana Hejnova (Čekija) 52,83 sek.
2. Dalilah Muhammad (JAV) 54,09
3. Lashinda Demus (JAV) 54,27

Jehue Gordonas (apačioje)
Jehue Gordonas (apačioje)

Vyrų 400 m barjerinio bėgimo finalas buvo kur kas atkaklesnis, o nugalėtojui išaiškinti prireikė fotofinišo. Po jo paaiškėjo, kad aukso medalį pirmą kartą karjeroje iškovojo Trinidado ir Tobago atstovas Jehue Gordonas, aplenkęs amerikietį Michaelą Tinsley.

Nugalėtojas pasiekė geriausią šio sezono rezultatą pasaulyje ir pagerino savo šalies rekordą, o antras likęs amerikietis pagerino savo asmeninį geriausią rezultatą.

Rezultatai:

1. Jehue Gordon (Trinidadas ir Tobagas) 47,69 sek.
2. Michael Tinsley (JAV) 47,70
3. Emir Bekrič (Serbija) 48,05

Caterine Ibarguen
Caterine Ibarguen

Moterų trišuolio varžybos triumfavo Kolumbijos atletė ir olimpinė vicečempionė Caterine Ibarguen, nušokusi 14 metrų ir 86 centimetrus – tai geriausias sezono rezultatas pasaulyje. Ji aplenkė Universiados čempionę Jekateriną Konevą ir olimpinę čempionę Olha Saladuhą.

Rezultatai:

1. Caterine Ibarguen (Kolumbija) 14,86 m
2. Jekaterina Koneva (Rusija) 14,81 m
3. Olha Saladuha (Ukraina) 14,65 m

Bohdanas Bondarenko
Bohdanas Bondarenko

Vyrų šuolių į aukštį rungtyje triumfavo ukrainietis Bohdanas Bondarenko, įveikęs 2,41 m aukštyje iškeltą kartelę – tai geriausias sezono rezultatas ir pasaulio čempionatų rekordas. Ukrainiečiui už nugaros liko du sportininkai, Londono olimpiadoje iškovoję bronzos medalius.

B.Bondarenko po triumfo dar bandė šturmuoti pasaulio rekordą (2,45 m), tačiau nė vienas iš trijų bandymų peršokti į 2,46 m aukštį iškeltą kartelę nebuvo sėkmingas.

Rezultatai:

1. Bohdan Bondarenko (Ukraina) 2,41 m
2. Mutaz Essa Barshim (Kataras) 2,38 m.
3. Derek Drouin (Kanada) 2,38 m

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas