Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmajame Kauno maratone bus siekiama pagerinti Lietuvos rekordą

Birželio 9 dieną vyksiančio pirmojo Kauno maratono metu bus siekiama pagerinti Lietuvos maratono rekordą – tai pirmadienį pristatydamas maratono idėją paskelbė jo organizatorius Algirdas Pukis.
Tarptautinio Vilniaus maratono akimirka
Tarptautinio Vilniaus maratono akimirka / Luko Balandžio nuotr.

„Norime pabrėžti, kad į „Kauno maratoną 2013“ ne tik kviesime aktyviai ir linksmai praleisti laiką – mūsų tikslas pagerinti Lietuvos maratono rekordą. Kartu su rėmėjais įsteigėme 10 tūkst. litų prizinį fondą, kurį skirsime Lietuvos rekordą pagerinusiam bėgikui“, – Kauno miesto savivaldybės pranešime cituojamas A.Pukis.

Maratonas Kaune organizuojamas pirmąjį kartą. Organizatoriai tikisi jame sulaukti daugiau nei 2000 dalyvių. Planuojama, kad maratone dalyvaus ir bėgikai iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Baltarusijos, Ukrainos bei Jungtinių Amerikos Valstijų.

Organizatorių teigimu, bus įteiktas ne tik 10 tūkst. litų prizas – didžiausią atstumą įveikusi komanda gaus Kauno mero taurę.

Kauno maratone bus galima bėgti pilną, 42 kilometrų 195 metrų distanciją, taip pat rinktis pusę maratono ar 10 kilometrų bėgimą, vyks komandinė estafetė, taip pat – šeimų maratonas, kuriame dalyvavimas nemokamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas