Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirtyje į finalą įšokusi D.Kilty: „Finale žada lietų, o aš juk iš lietaus šalies“

Dvi lietuvės trečiadienį pasirodė Europos čempionato trišuolio kvalifikacijoje. Kepinant didžiuliam karščiui į finalą įšokti pavyko Dovilei Kilty, o šalies čempionei Ainai Grikštaitei pritrūko vos 9 centimetrų.
Dovilė Kilty
Dovilė Kilty / Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr.

Jau pirmuoju bandymu 13,83 m nuskriejusi 29-erių D.Kilty vėliau šio rezultato nepagerino (13,65 ir 13,77 m), bet užėmė 10 vietą ir įrašė savo pavardę į laimingąjį dvyliktuką.

„Šiandien svarbiausia buvo tiesiog patekti į finalą, o ten jau matysime. Kartais įveikti atranką būna sunkiausia, o finale gali nutikti bet kas. Džiaugiuosi šios dienos rezultatu“, – teigė D.Kilty.

„Sezono pradžia man buvo labai sunki. Turėjau ir traumą – lūžo pėdos mažasis pirštelis prieš pats Lietuvos čempionatą. Labai džiaugiuosi, kad spėjau pasveikti ir pasiruošti“, – tęsė trišuolininkė.

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Dovilė Kilty
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Dovilė Kilty

Oro sąlygos lengvaatlečių trečiadienį Miunchene tikrai nelepino. Svilino sunkiai pakeliamas karštis, bet penktadienį, kai vyks moterų trišuolio rungties finalas, sinoptikai žada priešingybę – lietų.

„Taip, šiandien – pirtis, penktadienį – lietus. Bet sąlygos visoms vienodos. Kita vertus, aš gyvenu Anglijoje, kur dažnai lyja, ir esu lietuvė, iš lietaus šalies, – juokėsi D.Kilty. – Vis tiek, manau, bus geriau, nei toks karštis, kaip šiandien. Nebuvo kur pasislėpti.“

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Aina Grikšaitė
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Aina Grikšaitė

Kitoje atrankos grupėje šokinėjusi A.Grikštaitė geriausiu antruoju šuoliu užfiksavo 13,62 m. Pirmasis bandymas buvo neįskaitytas, o trečias – tik 11,69 m.

„Galvojau, kad reikės aukštesnio rezultato, norint patekti į finalą. Tiesą sakant, nelabai ir sekiau, kaip sekasi kitoms, koncentravausi tik į savo šuolius. Tik vėliau pamačiau, kad pritrūko vos 9 cm. Tikrai galiu tiek šokti, bet... ne šiandien“, – atsiduso sportininkė, šiemet itin apmaudžiai neišvykusi į pasaulio čempionatą Judžine.

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Aina Grikšaitė
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Aina Grikšaitė

Šokinėti kartu su geriausiomis planetoje A.Grikšaitė praėjusį mėnesį negalėjo, nes neturi COVID-19 pilnos vakcinacijos pažymėjimo. Trišuolininkė nėra prieš skiepus, bet Europoje pažymėjimo jai nereikia, nes ji persirgo COVID-19, tačiau į JAV nebuvo įleista.

„Manau, tų čempionatų dar bus. Laukia ir žiema, ir kita vasara, olimpiada, – vylėsi 27-erių Europos čempionato debiutantė. – Šįkart, deja, nepavyko savęs realizuoti. Daug kas nauja buvo. Ta lentelė (atsispyrimo) šiek tiek kitaip atrodo nei įprasta, su plastilinu. Daug naujovių. Ir pati pirma išėjau atlikti šuolio į stadioną. Bus gera patirtis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas