Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po 60 metų medalį Lietuvai iškovojusi L.Jasiūnaitė: „Noriu išsiverkti“

Jeigu dar nežinojote Livetos Jasiūnaitės, pats metas susipažinti. Kol visų akys buvo nukreiptos į Airinę Palšytę, jos kambariokė Berlyne iškovojo Europos čempionato bronzą ieties metime. Lietuvai tai buvo pirmas šios rungties medalis Europos pirmenybėse per 60 metų. „Į šį medalį įdėta labai daug darbo. Man tai karjeros laimėjimas“, – po džiaugsmo ašarų kalbėjo ieties metikė.
Liveta Jasiūnaitė
Liveta Jasiūnaitė / nuotr. Alfredo Pliadžio

Gūdžiais 1958 metais Europos čempionato moterų ieties metimo varžybose sidabrą iškovojo Birutė Zalogaitytė. Tiesa, ji atstovavo Sovietų Sąjungai.

L.Jasiūnaitė įrašė naują pasiekimą į nepriklausomos Lietuvos istorijos metraštį.

24-erių mergina pati sunkiai galėjo patikėti tuo, ką padarė. Finale ketvirtuoju bandymu 61,59 m nusviedusi L.Jasiūnaitė iškovojo pirmąjį medalį tarptautinėse varžybose savo karjeroje.

„Jau daug verkiau ir dar daug verksiu. Jaučiu tiek daug. Sunku tuo patikėti. Jau vakar sakiau, kad, jei nesitenkini tik dalyvavimu, tai ir rezultatai būna aukštesni“, – džiaugėsi ieties metikė.

Iš Rokiškio kilusi sportininkė jau pirmuoju bandymu ietį švystelėjo 60,51 m.

„Tai leido atsipalaiduoti. Žinojau, kad reikia mesti 60 metrų, kad būčiau aštuntuke ir gaučiau dar tris bandymus. Atsirado ramybė“, – apie jausmus varžybų metu kalbėjo lietuvė.

Alfredo Pliadžio nuotr./Liveta Jasiūnaitė
Alfredo Pliadžio nuotr./Liveta Jasiūnaitė

L.Jasiūnaitė tikino, kad čempione tapusi vokietė, numetusi 67,90 m, atitrūko nuo visų kitų. Tačiau prieš varžybas visų šansai buvo panašūs: „Vokietė gal labiau pateikė staigmeną, o ne kitos daug prasčiau. Visos panašios, tik turėjo daugiau patirties nei aš.“

Dabar lietuvė tikisi, kad medali jai atvers duris į kitą svajonę: „Labai norėčiau, kad mane pakviestų į Deimantinės lygos varžybas. Tai nuneštų mano sezoną. Net labiau nei medalis. Apie tai galvoju jau ilgai.“

L.Jasiūnaitė medalį gaus tik šeštadienio vakare, bet dėl to nei kiek neliūdėjo: „Labai gerai. Nusiprausiu. Nes dabar tai visa apsiverkusi. Gražiai atrodysiu, bus gerų nuotraukų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas