Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rožinio kaspino paramos bėgimo dalyviai kilniam tikslui jau paaukojo penkiaženklę sumą

Pirmąjį spalio sekmadienį, spalio šeštąją, jau vienuoliktą kartą vyks rožinio kaspino paramos bėgimas „Pink run su Antėja“, kurio tikslas – padrąsinti moteris prevenciškai pasitikrinti dėl krūties vėžio, rašoma pranešime spaudai.
Rožinio kaspino paramos bėgimas „Pink run“
Rožinio kaspino paramos bėgimas „Pink run“ / Organizatorių nuotr.

Renginio metu siekiama surinkti kuo didesnę paramą sergančių moterų reabilitacijai, o prie kilnios idėjos prisideda ir pajėgiausi Lietuvos bėgikai.

10 km distanciją Laisvės alėjoje įveiks ir 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyvis Remigijus Kančys. Pasak sportininko, starto šiose varžybose jis stengiasi nepraleisti dėl kilnios renginio idėjos.

„Kažkada susimąsčiau, kiek kartų esu bėgęs, bet taip ir nepavyko suskaičiuoti. Žinau, kad pirmame dalyvavau, antrame dalyvavau, keletą metų praleidau ir vėl dalyvavau. Keitėsi lokacijos, keitėsi distancijos, kažkada buvo tik 5 km, o atstumas – nuo klinikų iki Rotušės. Pirmame bėgime buvo piniginiai prizai ir savąjį įdėjau atgal į fondą. Kaip ir sakiau organizatoriams, tai ne tas bėgimas, kuriame turėtų būti prizai. Tai ne komercinis renginys, o turintis kilnią idėją“, – sakė R. Kančys.

Roko Lukoševičiaus nuotr./Remigijus Kančys
Roko Lukoševičiaus nuotr./Remigijus Kančys

„Pink run su Antėja“ bėgime dalyviai kviečiami pasipuošti rožine spalva. Spalis – rožinio kaspino mėnuo, o tai visame pasaulyje tapo pergalės prieš krūties vėžį bei solidarumo simboliu.

„Esu bėgęs su rožine barzda, esu bėgęs su išeiginėmis kelnėmis ir rožiniais marškiniais, visą laiką kažkoks rožinis akcentas yra“, – šyptelėjo R. Kančys.

Prieš kelias savaites kaunietis pagerino Aleksandrui Sorokinui priklausiusį Lietuvos 50 km bėgimo rekordą, o startas Laikinojoje sostinėje jam taps pirmuoju jėgų patikrinimu po rekordinių varžybų.

„Pastaruoju metu esu pasimetęs, kas esu. Vasarą dalyvavau bekelės (trail – angl.) bėgime, pavasarį startavau maratone, rudenį įveikiau ultrą. Net nežinau, koks bėgikas esu, – nusijuokė. R. Kančys. – Pirmoms varžyboms po starto 50 km distancijoje neturiu išsikėlęs kažkokių tikslų. Mano kūnas dabar atsigaudinėja, bet kokiu atveju prabėgau, viskas puikiai, jaučiuosi puikiai. Bet finišavus daugiau valdė emocija, džiaugsmas, o dabar kūnas sako visai ką kitą.“

Organizatorių nuotr./Rožinio kaspino paramos bėgimas „Pink run“
Organizatorių nuotr./Rožinio kaspino paramos bėgimas „Pink run“

Per visą renginio gyvavimo laikotarpį sergančių moterų reabilitacijai buvo paaukota daugiau nei 44 tūkst. eurų. Praėjusiais metais, minint 10 metų sukaktį, „Pink run“ surinko rekordinę 10 tūkst. eurų paramos sumą. 8,3 tūkstančius suaukojo bėgimo dalyviai, o likusią dalį paramai skyrė AB „Agathum“.

„Pernai pamatėme, kad iki organizatorių iškelto tikslo trūksta nedaug, todėl norėjome prisidėti ir padėti užbaigti pradėtą darbą. Šiemet tikslai didesni: organizatoriai siekia kuo didesnio dalyvių skaičiaus, tai lygiagrečiai norisi surinkti kuo didesnę paramą. Praėjusių metų paramos sumą jau pavyko viršyti. Labai smagu, kad rožinio kaspino bėgimas taip auga“, – teigė AB „Agathum“ vadovas bei vienas iš renginio įkūrėjų Algirdas Pukis.

„Pink run su Antėja“ bėgime dalyviai gali įveikti „Fresubin“ 5 km bei „Dermedic“ 10 km distancijas, vaikai – ir „Activus“ 600 m nuotolį. Iki renginio likus daugiau nei savaitei jau užsiregistravo daugiau nei 2000 bėgimo entuziastų.

„Pirminė renginio idėja kilo 2014 metais. Matėme problemą, kad praktiškai kiekviena šeima per vieną ar kitą prizmę susiduria su šia liga. Mūsų pagrindinis tikslas padidinti sąmoningumą, kad žmonės žinotų, kad tikrintųsi, nes anksčiau diagnozavus ligą yra nežmonišką kiekį kartų didesnė tikimybė išgyti. Antras dalykas – palaikymas susirgusiai. Norime parodyti palaikymą, kad mes šalia, kartu su jumis, o sergančios sulauktų palaikymo iš šeimos, aplinkos ir tai būtų normalizuojama“, – sakė A. Pukis.

Visa surinkta parama atiteks Kauno apskrities moterų sveikatos draugijai „Alma“ bei onkologinėmis ligomis sergančių moterų draugijai „Eivena“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas