Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Santūriai į triumfą reagavęs Andrius Gudžius: „Rytoj gal viešbutyje rėksiu“

Andrius Gudžius tapęs pasaulio čempionu reagavo santūriai – marškinėliai neplyšo ir riaumojimų nebuvo, bet lietuvio viduje – triumfas ir palaima. Pagaliau. 26-erių kaunietis džiaugiasi pasauline šlove. „Jaučiuosi nuostabiai. Kaip galima daugiau jaustis? Dirbi visus metus. Varai kiekvieną dieną ir galiausiai... Yra!“, – treptelėdamas koja sakė A.Gudžius.
Andrius Gudžius
Andrius Gudžius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Lietuvos vėliava apsigaubęs A.Gudžius Olimpiniame stadione apsuko garbės ratą ir gerą valandą skyrė užsienio televizijoms, kurioms noriai dalijo interviu. Atsikasęs iki Lietuvos žiniasklaidos atstovų disko metikas atsipūtė ir juokavo: „Galėsite patikrinti, kaip ten su mano anglų kalba.“

Antru bandymu čempiono titulą užsitikrinęs lietuvis savo pergale užtikrintas nebuvo iki pabaigos.

„Po antro bandymo dar tikrai negalvojau, kad jau aš čempionas. Galbūt, kad jau turiu medalį. Bet iki paskutinio bandymo bandžiau pagerinti rezultatą. Nesvarbu, koks tas skirtumas – centimetrai ar metrai“, – apie 69,21 metrų rezultatą antruoju bandymu ir kovą iki galo po finalo kalbėjo lietuvis.

Po atrankos atsisakęs pasirodymą komentuoti A.Gudžius pripažino, kad į Londoną vyko su medalio viltimi: „Spalvos neplanavau. Medalio irgi, bet tikėjausi. Sunku dar pačiam suvokti, kas čia atsitiko.“

Santūriai savo triumfą Londono olimpiniame stadione šventęs lengvaatletis dar laukia proveržio savyje: „Aš visada per varžybas viduje džiaugiuosi. Galbūt aš rytoj skraidysiu ir rėksiu viešbutyje. Šiandien dar to nėra. Mėgstu pasidžiaugti savyje, su draugais, o tada jau su visais. Noriu paskambinti žmonai, vaikams.“

VIDEO: Disko metikas Andrius Gudžius nustebino pasaulį savo pasiekimu

A.Gudžius Lietuvai pasaulio čempionato medalį padovanojo po 12 metų pertraukos. Visą savo karjerą su Virgilijumi Alekna lygintas sportininkas prabilo aukščiausios prabos įvertinimu.

„Dar negalvoju, kaip čia viskas istoriškai dėliojasi. Bet be galo džiaugiuosi, kad mano, trenerio, fizinio parengimo trenerio ir visos lengvosios atletikos bendruomenės darbas atsipirko“, – savo komandos darbą gyrė pasaulio čempionas.

„Scanpix“ nuotr./Andrius Gudžius
„Scanpix“ nuotr./Andrius Gudžius

Auksą ir sidabrą skyrė vos du centimetrai. Sidabrą iškovojo favoritu laikytas švedas Danielis Stahlis (69,19). Tokios įtemptos ir artimos kovos pasaulio čempionato disko metimo finale istorijoje dar nėra buvę. Bronzą iškovojo amerikietis Masonas Finley (68,03).

„Amerikietis labai nustebino. Kvalifikacijoje jis metė 64 metrus, o čia pasidarė asmeninį rekordą ir po to jį dar pagerino metru. Galvojau, kad tarp medalininkų bus Piotras Malachowskis ar Robertas Hartingas. Labai nustebino galutinė rikiuotė“, – partnerius ant apdovanojimų pakylos komentavo kaunietis.

Pats staigmeną pateikęs amerikietis M.Finley po iškovoto bronzos medalio sakė, kad tokios garbės nesitikėjo: „Tai buvo beprotiška. Dar praėjusiais metais aš šiuos vyrukus stebėjau per „Youtube“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas