Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukrečianti Mo Faraho istorija: kaip tarnas tapo olimpiniu čempionu

Pirmasis mano susitikimas su juo buvo atsitiktinis. Jis įvyko 2010 metų spalį Albukerkėje, Naujosios Meksikos valstijoje. Buvau nuvykęs ten rašyti apie kitą bėgiką, amerikietį Dathaną Ritzenheiną, kuris tais metais ruošėsi Niujorko maratonui su savo naujuoju treneriu Alberto Salazaru, buvusia žvaigžde, virtusia ekscentrišku kūrėju, pakeitusiu D.Ritzenheino laikyseną ir žingsnį.
Mo Farahas
Mo Farahas / „Scanpix“ nuotr.

Treniruotėje dalyvavo dar vienas sportininkas, tylus ir smulkus, prisistatęs kaip Mo Farahas.

Jis neseniai tapo pirmuoju britu, laimėjusiu 5 000 ir 10 000 metrų bėgimus Europos čempionatuose, bet dar nebuvo keturių olimpinių aukso medalių laimėtojas ir šešiskart pasaulio čempionas. Paspaudėme vienas kitam ranką, tačiau tą dieną M.Farahas atrodė tylus, tarsi tai būtų šnipų susitikimas ant tilto Berlyne, o ne atsitiktinis pasimatymas giedrą ir vėsų rytą didelėje dykumoje.

Neprisimenu, dėl kokios priežasties, bet tas susitikimas turėjo nemažai paslapties. Tikriausiai dar nebuvo oficialiai paskelbta, kad A.Salazaras taps M.Faraho treneriu. A.Salazaras paprašė manęs neminėti M.Faraho vardo. Jis atrodė tarsi vaiduoklis.

Tas trumpas ir slaptas susitikimas, kuriame buvo slepiama ir maskuojama jo tapatybė, iškilo manojoje atmintyje, kai M.Farahas šią savaitę BBC dokumentiniame filme atskleidė stulbinantį dalyką, jog būdamas 9 metų buvo išvežtas į Didžiąją Britaniją iš Somalio pusiasalio ir priverstas dirbti namų tarnu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas