Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 04 /17:16

Bjaurių žinių sulaukęs A.Gudžius Kauno merą apkaltino dviveidiškumu

Pasaulio ir Europos čempionas Andrius Gudžius prieš ketvirtadienio treniruotę išgirdo nemalonią žinią. Po dviejų savaičių nebeliks jo mylimo Ąžuolyno aikštės, kurioje jis gludino metimus visą karjerą. Toks Kauno valdžios akibrokštas suerzino disko metiką, kuris negailėjo kritikos ir miesto merui Visvaldui Matijošaičiui. Kauno savivaldybė teisinasi, kad sportininkų be vietos nepaliks – jiems bus sukurta erdvė Draugystės parke.
Andrius Gudžius ir Visvaldas Matijošaitis
Andrius Gudžius ir Visvaldas Matijošaitis / 15min.lt montažas

Dėl savo ir visų Kauno lengvaatlečių treniruočių vietos A.Gudžius skundžiasi ne pirmą kartą. Dar prieš Europos čempionatą Berlyne disko metikas 15min apgailestavo dėl siauro miesto valdžios požiūrio.

Diskusijos jau ilgai virė dėl disko metimo zonos ir ją juosiančios tvoros. Anot politikų, ji darko parko vaizdą ir turėtų būti panaikinta.

Dar pernai A.Gudžius neslėpė pasipiktinimo tokiu požiūriu: „Aš abejoju, kad tie žmonės, kurie kalba, kad miestiečiams tos tvoros bado akis, kalba visų miestiečių vardu. Būkime realistai, nemanau, kad žmonėms tai trukdo.“

Šįkart jis kreipėsi į visuomenę ir išplatino vaizdo įrašą, kuriame prabilo atviriau.

„Iš trenerio išgirdau man tragiškų žinių. Pasirodo, kad ne tik traumos mums trukdo ruoštis pasaulio čempionatui ir siekti aukštų rezultatų. Šiuose sektoriuose yra pagerintas ne vienas Lietuvos rekordas. Čia pasirengiau pasaulio ir Europos čempionatams. Čia rengiasi visi geriausi Kauno lengvaatlečiai, o iš trenerio sužinojau, kad po dviejų savaičių šios aikštės nebeliks. Pasirodo, kad mūsų aikštynas trukdo parko rekonstrukcijai, reikia ją pašalinti, kad sutvarkytų takelius ir suolelius. Viską reikia pradėti nuo aikštės nugriovimo“, – piktinosi geriausias praėjusių metų Lietuvos sportininkas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Andrius Gudžius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Andrius Gudžius

Lengvaatletis paminėjo ir valdininkų pasiūlytą sprendimo būdą – finansuoti sportininkų keliones į Birštoną ir Palangą, kur jie galėtų treniruotis. Tačiau A.Gudžius priminė, kad sportininkų grafikas yra išties per daug kruopščiai sudėliotas, o kai kurie jį derina ir su mokslais, todėl tokios kelionės – ne išeitis.

Tituluotas lengvaatletis kreipėsi konkrečiai ir į Kauno merą Visvaldą Matijošaitį: „Metų gale visada smagu užlipti ant scenos ir paspausti merui ranką ir išgirsti padėkas, bet kai gauni tokias padėkas, o vasaros viduryje, besirengiant svarbiausiam metų startui, nebeturėsi kur treniruotis, tai supranti, kad tai toks šiek tiek dviveidiškumas. Tai ką, mielieji, Kaunas tvarkosi.“

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Visvaldas Matijošaitis
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Visvaldas Matijošaitis

A.Gudžius rengiasi rugsėjo pabaigoje vyksiančiam pasaulio lengvosios atletikos čempionatui Dohoje, kuriame jis gins čempiono titulą.

Lengvaatlečio sezoną sujaukė priverstinė operacija, kurios metu buvo ištraukta plokštelė iš pėdos.

Šiuo metu jis jau sugrįžta į varžybas ir trečiadienį tapo čempionu COSMA varžybose Vilniuje.

Kauno savivaldybės Sporto skyriaus vedėjo Mindaugo Šivicko komentaras:

„Ąžuolyne, šalia rekonstruojamo stadiono įrengtas metimų sektorius (treniruojasi disko, ieties metimo sportininkai ir kt.). Jis buvo įrengtas 2005 m., kai buvo ruošiamasi Europos lengvosios atletikos U-20 čempionatui. Jis buvo įrengtas kaip laikinas statinys. Vėliau Kaune vyko ir kiti įvairaus lygio Europos lengvosios atletikos čempionatai, tad tas metimų sektorius ir jo egzistavimas būdavo vis pratęsiamas.

Tačiau dabar egzistuojančio metimų sektoriaus leidimas yra pasibaigęs ir Statybų inspekcija yra surašiusi aktą, kad Metimų sektorius turi būti išardytas. Kitaip sakant, kol neperkelsime šios erdvės, negalėsime pradėti Ąžuolyno rekonstrukcijos. (Kol vyks Ąžuolyno rekonstrukcija, ši vieta bus perduota rangovui ir taps statybviete, kur negalės vykti jokia sportinė veikla).

Todėl buvo priimtas sprendimas, kol vyks Ąžuolyno rekonstrukcija lengvaatlečiams skirtą erdvę perkelti į Draugystės parką. Po rekonstrukcijos lengvaatlečiams skirta erdvė išliks, nes tai tiesiog būtina, pašonėje turint S.Dariaus ir S.Girėno stadioną.

Gerbiamą trenerį V.Kidyką kviečiame apsilankyti kartu su mumis Draugystės parke, kuriame sportininkams bus skirta dar didesnė erdvė nei Ąžuolyno parke ir bus sudarytos visos sąlygos siekti geriausių rezultatų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas