Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainiečių atsakas pasiskundusiai M.Lasickienei: „Jus diskriminuoja? O mus žudo!“

Rusijos šuolių į aukštį žvaigždė Marija Lasickienė viešu laišku pažėrė kritikos Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) vadovui Thomui Bachui dėl rekomendacijos uždrausti Rusijos sportininkams dalyvauti tarptautinėse varžybose, kuomet Rusija užpuolė Ukrainą. Vis dėlto netrukus olimpinė ir pasaulio čempionė sulaukė ukrainiečių sportininkių atsako.
Julija Levčenka ir Marija Lasickienė
Julija Levčenka ir Marija Lasickienė / „Scanpix“ nuotr.

15min penktadienį jau rašė apie M.Lasickienės laišką IOC prezidentui, kuriame ji kritikavo Th.Bachą dėl neįsigilinimo į situaciją ir sankcijų Rusijos sportininkams.

„Mano kolegos šuolių į aukštį sektoriuje yra ukrainietės. Aš vis dar nežinau, ką joms pasakyti ir kaip pažiūrėti į akis. Jos, jų draugai ir artimieji patiria tai, ką nė vienas žmogus neturėtų patirti. Esu įsitikinusi, kad visa to niekada neturėjo įvykti. Jokie argumentai negali pakeisti mano nuomonės, – rašė M.Lasickienė. – Tačiau jūs to nežinote. Jūs renkatės nieko nežinoti apie Rusijos atletų nuomones ir kaip jie gyvena dabar Ukrainoje vykstančių įvykių fone.

Jei jums tikrai rūpėtų atletų likimas, jūs nereikalautumėt kalbėti viešai, bet bandytų suvienyti pasaulį per sportą. Bet jūs pasirinkote lengviausią sprendimą sau – suspenduoti dėl pilietybės.“

Daugiau apie M.Lasickienės laišką Th.Bachui gali rasti čia.

Vis dėlto greitai jau pati rusė sulaukė atsako. Ukrainos šuolių į aukštį žvaigždė Julija Levčenka komentaruose sukritikavo tos pačios rungties atstovę.

„Jie diskriminuoja jus ir neleidžia varžytis, nes esate rusai? O rusai žudo mus, nes esame ukrainiečiai! Ar jaučiate skirtumą?“ – klausė lengvaatletė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Julija Levčenka
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Julija Levčenka

Atsaką M.Lasickienei pateikė ir kita ukrainietė, šuolininkė į tolį Marija Bech-Romančiuk.

„Tai pagrindinis skirtumas tarp mūsų. Per daugiau nei 100 karo dienų nė žodžiu neužsiminate apie karą, bet sukurpiate ilgą laišką, skirtą IOC. Tai žema, kaip ir visi Rusijos veiksmai“, – rašė ukrainietė.

Į M.Lasickienės skundus IOC prezidentui sureagavo ir sprinterė Anastasija Bryzgina, kurį instagrame pasidalino Rusijos pajėgų sudegintų Sjevjerodonecko ledo rūmų vaizdu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas