Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užriaumojusiam A.Gudžiui pritrūko vėjo gūsio: „Galėjo užpūsti ant paskutinio metimo“

Antradienį Vilniaus Vingio parko stadione surengtose lengvosios atletikos „Cosma“ taurės varžybose pagrindiniu akcentu tapo pasaulio ir Europos čempiono Andriaus Gudžiaus pasirodymas. Viena didžiausių Lietuvos olimpinių vilčių vėl metė toliau nei 67 metrai, bet taip ir nesulaukęs palankaus vėjo gūsio itin stambaus rezultato neužfiksavo.
Andrius Gudžius
Lengvosios atletikos varžybos / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

„Kai tik Armandas meta, tai pučia, o vos tik man reikia ruoštis – jau štilis“, – po šešių bandymų Vingio parko disko metimų sektoriuje treneriui Vaclovui Kidykui skundėsi A.Gudžius, prieš tai pasijuokęs iš vėjo išvartytų stendų stadione.

Ir išties – kol ieties metikai skundėsi dėl pernelyg gūsingo vėjo, disko metimų žvaigždei iki pilnos laimės vėjo pritrūko.

Numetęs įrankį 67,88 m A.Gudžius užtikrintai laimėjo „Cosma“ taurę ir jau trečiose paeiliui varžybose diską švystelėjo mažiausiai už 67 metrų ribos, bet nesugebėjo pagerinti prieš dvi savaites Klaipėdoje pasiekto ketvirto geriausio sezono rezultato pasaulyje – 68,68 m.

Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Lengvosios atletikos varžybos
Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Lengvosios atletikos varžybos

„Normaliai, – paklaustas, kaip vertina šiandieninį pasirodymą, sakė A.Gudžius. – Dar jaučiasi, kad kažkur technika pašlubuoja kartas nuo karto, bet šiaip viskas tvarkoje.“

Geriausią rezultatą A.Gudžius pasiekė paskutiniu šeštuoju bandymu – iki tol geriausias jo šūvis pasiekė 67,02 m, o ketvirtuoju ir penktuoju bandymu kaunietis nė nelaukė rezultato ir kiek nusivylęs išėjo iš sektoriaus.

Vis dėlto prieš paskutinį mėginimą pašnabždėjęs, jog reikia bent 67 metrų, o netrukus galingai užriaumojęs ir sužadinęs Vingio parko stadiono tribūnose prisirinkusius lengvosios atletikos mėgėjus, A.Gudžius švystelėjo galingai, pasiekdamas antrą savo rezultatą šį sezoną.

„Paskutinį išmečiau, sakiau, kad 67 turėtų būti. Bet šiandien jausmas kažkoks „bukas“ – vakar buvo šilta, tai treniruotėje taip gerai mėčiau, o šiandien truputį vėsiau, raumenys truputį pastingę ir jau metriukas kitas „nusikando“. Bet stabilumas yra, išvažiuojame į stovyklą, tai rezultatai turėtų pakilti. Tikiuosi, viskas bus gerai“, – kalbėjo disko metikas.

Šiandien jausmas kažkoks „bukas“

A.Gudžius po pasirodymo „Cosma“ taurės varžybose kalbėjo apie treniruočių rezultatus, pasiruošimą rugpjūčio 7-8 dienomis Palangoje vyksiančiam Lietuvos lengvosios atletikos čempionatui bei artėjančius tarptautinius startus.

– Tai kiek treniruotėje pavyko numesti?

– 69 – kokia čia paslaptis. Bet treniruotėje visuomet geriau „metasi“, be to, buvo šilta. Bet dar pora savaičių ir pavyks viską realizuoti ir varžybose.

– Kitas startas – Lietuvos čempionatas?

– Taip. Dabar iki Lietuvos čempionato stovyklausime ir tikslas bus pasiruošti, kad čempionate realizuočiau tai, ką galiu. Kaip bus, pamatysime.

– Oras ir vėjas disko metikams buvo palankus?

– Geras oras prasidėjo, kai baigėsi varžybos (šypsosi). Šiandien vėjas Vilniuje suka ratus – vienas metikas meta, tai pučia labai geras, o kai aš einu mesti, tai arba nepučia, arba iš kitos pusės. Na, nieko. Varžybos baigėsi, tai net stendus pradėjo vartyti – sakau, kad galėjo „užpūsti“ ant paskutinio (metimo), būtų gražu.

Varžybos baigėsi, tai net stendus pradėjo vartyti

– Ar šiemet turėsite varžybų, kurioms reikia pasiekti optimalią sportinę formą?

– Varžybos tik prasideda nuo rugpjūčio mėnesio – dėl to ir dalyvauju dabar Lietuvoje visur, kur tik įmanoma, kad pasiruoščiau tarptautiniams startams. Rugpjūčio mėnesį išvažiuosiu dalyvauti į užsienį. Žinoma, nebent dar kažkas nutiks su COVID-19 ir vėl uždarys sienas. Bet tikiuosi, kad viskas bus gerai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas