Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniaus maratone – NATO kariai, dalyvių rekordas ir L.Tarasevičiaus bei M.Eimontės pergalės

Vilniuje įvyko didžiausias metų bėgimas – „Rimi“ Vilniaus maratonas. Jau daugiau nei 20 metų vykstančiame renginyje paaiškėjo greičiausi Lietuvos maratono bėgikai bei kitų distancijų laimėtojai bei prizininkai, buvo pagerintas ne vienas neeilinis rekordas.
Vilniaus maratonas
Vilniaus maratonas / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

„Rimi“ Vilniaus maratonas jau ne pirmus metus yra ir uždaras Lietuvos maratono čempionatas. Į šį titulą gali pretenduoti tik Lietuvos respublikos piliečiai, turintys lengvosios atletikos licenciją.

Prestižinėje maratono distancijoje nugalėtojais tapo Lukas Tarasevičius, 42.195 km įveikęs per 2:25:01, ir Milda Eimontė, tą pačią distanciją nubėgusi per 2:47:19.

Antrą vietą maratono distancijoje užėmė Andrius Jakševičius, trasą įveikęs per 2:26:38 bei Lina Vasiljevienė, atbėgusi per 2:50:14.

Trečiąją vietą maratono distancijoje iškovojo bėgikas Modestas Dirsė (2:31:23) ir Laura Jegelevičiūtė (2:51:02).

Iš viso maratono distancijoje šiais metais varžėsi daugiau nei 1500 dalyvių, kai pernai kiek daugiau nei 1200 – tai buvęs ir šiemet pagerintas maratono distancijos dalyvių rekordas.

Pusmaratonio rezultatai ir dar vienas rekordas

Pusės maratono distancijos nugalėtojais šiais metais tapo svečias iš Maroko – Ayoub Bouras (1:07:40) ir Kamilė Vaidžiulytė (1:20:36). Antrą vietą užėmė Egidijus Adomkaitis, pusmaratonio distanciją įveikęs per 1:10:14. Moterų kategorijoje K. Vaidžiulytę vijosi ir antrą vietą užėmė Vaida Nakrošiūtė, 21,098 km nubėgusi per 1:22:43. Trečiąją vietą iškovojo Marius Ignotas (1:11:18) ir Monika Naskauskė (1:23:12).

Iš viso pusmaratonio distancijos varžybose dalyvauti ryžosi beveik 3000 dalyvių – taip pat, kaip maratono distancijoje, tokio dalyvio skaičiaus per 21-erius metus sostinė dar nematė.

Kitų distancijų lyderiai

„Rimi“ Vilniaus maratono „manodaktaras.lt“ 10 km distancijos greičiausiems dalyviams taip pat atiteko nugalėtojų prizai: lyderiais užtikrintai tapo latvis Dmitrijs Serjogins (30:46) ir Lina Kiriliuk (34:45).

10 kilometrų distancijoje lyderius vijosi ir antrą vietą užėmė Paulius Auryla (33:31) ir Greta Karinauskaitė (35:20). Trečioje vietoje liko Jaunius Strazdas (33:55) ir Inga Paplauskė (38:20).

„Rimi „Rinkis sveikiau“ 5 kilometrų distancijoje šiandien geriausiai pasirodė Lukas Prokopavičius, trumpiausią distanciją įveikęs per 15 min. 45 sek. bei Gabija Galvydytė, trasą nubėgusi per 16 min. 40 sek., nusileidusi vos 5 vyrams!

Lyderiams iš paskos antroje vietoje liko svečiai iš užsienio – latvis Ralfs Dzosens (15 min. 52 sek.) ir ukrainietė Veronika Kalashnikova (18 min. 42 sek.). Trečioji vieta atiteko Aldui Mačerniui (16 min 00 sek.) ir Rūtai Juškevičiūtei (18 min. 55 sek.).

Džiaugiasi augančiu renginiu

Šių metų renginyje dalyviai įveikė 5 skirtingas distancijų trasas – kiekvienas galėjo rinktis atstumą pagal savo pasiruošimą, amžių – distancijų ilgis siekė nuo 200 metrų vaikų bėgimo iki maratono – 42.195 km. Pastarojoje fiksuotas visų laikų Vilniaus maratono dalyvių rekordas – net 1550 dalyvių ryžosi įveikti ilgiausią nuotolį. Daugiausiai dalyvių per visus 21-erius Vilniaus maratono gyvavimo metus užfiksuota ir pusmaratonio bei trumpiausioje – 5 km distancijose.

Generalinio Vilniaus maratono rėmėjo „Rimi Lietuva“ korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė sako: „Labai tikiu, kad kartu su „Rimi“ įkvepiame rinktis sveikiau: judėti daugiau, valgyti sveikiau ir mąstyti šviesiau. Tikiu, kad įveikus šį maratoną, visi kiti maratonai gyvenime bus daug lengvesni. Taip pat, be galo nuostabu kiekvienais metais maratone bėgimo entuziastų matyti vis daugiau“.

„Džiaugiamės galėdami kurti didžiausią bėgimo šventę Lietuvoje. Šiemet ji ypatinga, nes dalyvių gausos rekordą pagerinome net trijose distancijose. Džiugu, kad skaičiai reikšmingai auga ir ilgiausiose distancijose, šiuo atveju – maratono ir pusmaratonio distancijose. Tai rodo, kad Lietuvoje sporto bendruomenė auga ir yra pasiekusi savotišką brandą ir ilgas distancijas įveikti tampa vis populiariau, o žmonės vis labiau nori burtis į tokias bėgimo šventes ir būti jų dalimi“ – sako maratono organizatorius, VšĮ „Tarptautinis maratonas“ direktorius Gediminas Pajėda.

„Prie šio dalyvių augimo prisideda ir populiarėjantys bėgimo klubai, kurie kuria ne tik kokybišką treniruočių aplinką, bet ir jų nešama galimybė socializuotis ir rasti bendraminčių skatina dalyvius siekti asmeninių tikslų bei džiaugtis savo pasiekimais ir judėti.

Dėkojame NATO, kurių dėka galime ne tik jaustis saugesni savo šalyje, bet ir už tai, jog jų gausus būrys integruojasi į mūsų bendruomenę ir prie mūsų prisideda ne tik dalyvių skaičiumi (bėgo virš 1000 karių), bet ir organizaciniais aspektais – NATO šiemet įsteigė didžiausią vandens stotelę trasoje bei įsteigė didelį medicinos punktą su gausiomis bei kokybiškomis pajėgomis“ – džiaugiasi G. Pajėda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas