Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Laukinis vėjas Pjongčange griauna žaidynes – uždarytas olimpinis parkas

Žmonių olimpiniame parke trečiadienio popietę buvo mažiau nei įprasta, daugelis jų tvarkingai sustoję į eilę prie olimpinių žiedų ir kitų Pjongčango olimpinių objektų, ramiai fotografavo save ir artimuosius telefonais, tačiau vakare situacija kardinaliai pasikeitė.
Vėjas ėmė siausti trečiadienio vakarą Pjongčange.
Vėjas Pjongčange ėmė siausti trečiadienio vakarą. / „Scanpix“/AP nuotr.

Iš Sibiro atūžęs vėjas nutraukė ne tik Lietuvos trijų atlečių startus trečiadienį, bet ir privertė pasitraukti minias korėjiečių iš olimpinio parko.

Milžiniški meno kūriniai, didelė suvenyrų parduotuvė, uždaras kultūros parkas su besisukiojančiu robotu bei gatvės prekeiviais, pardavinėjančiais saldžius blynus ir vištieną ant iešmelių, dar traukė vietinius ir žaidynių svečius.

Tačiau į vakarą pakilo pasiutęs vėjas.

„Scanpix“ nuotr./Didelis vėjas užplūdo Pjongčangą.
„Scanpix“ nuotr./Didelis vėjas užplūdo Pjongčangą.

Ant kojų išsilaikyti buvo nelengva, vėjo gūsiams blaškant ir tvirto sudėjimo vyrus. Gingnane, kur yra vienas iš dviejų sportininkų olimpinių kaimelių, taip pat ir žurnalistų kaimelyje, žmonės kantriai laukė autobusų prie išvartytų stotelių ženklų.

Vėjas nešė į akis dulkes, o prie kai kurių namų durų rinkosi smėlio krūvos, suneštos audros.

Žaidynių rengėjai nusprendė uždaryti olimpinį parką 17 val. vakare, paleidę įspėjamuosius pranešimus korėjiečių kalba į telefonus, siūlydami eiti į vidų. Patarta saugotis į veidą skriejančių daiktų, nešamų vėjo.

Tą patį siūlė ir savanoriai, rūpindamiesi žmonių saugumu. Darbuotojai išpakavo didžiules palapines, kad vėjas jų nenupūstų.

Dėl vėjuotų oro sąlygų jau anksčiau buvo atšauktos kelerios varžybos lauke.

Ryte Ieva Januškevičiūtė buvo pakilusi į kalną ruoštis slalomo rungties nusileidimams, bet kelis kartus varžybų laikas buvo nukeliamas trumpam, kol galiausiai startas perkeltas į penktadienį.

VIDEO: Keista olimpietės diena Pjongčange: prieš startą – vagystė, ant kalno – pasiutęs vėjas

Tūkstančiai žiūrovų, tarp jų ir Šiaurės Korėjos palaikymo komandos gražuolių būrys, tvarkingai išvažiavo namo, nesulaukę varžybų.

Ketvirtadienį vakare moterų biatlono asmeninėse varžybose turėjo startuoti Diana Rasimovičiūtė ir Natalija Kočergina, tačiau bandyti pataikyti 15 km distancijoje į 20 taikinių joms nereikės.

Jau vidurdienį varžybų teisėjai nusprendė atšaukti varžybas. „Viskas dėl didelio vėjo, kabiname užrašus ant durų, kad varžybos perkeliamos“, – pranešė daliai savanorių Pietų Korėjoje vadovaujantis penkiakovininkas Justinas Kinderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas