Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po dramatiško finišo paaiškėjo Baltijos regbio „Top“ lygos pusfinalio dalyvės

Savaitgalį finišavo ypač intriguojantis ir atkaklus Baltijos regbio „Top“ lygos reguliarusis sezonas. Paskutiniame ture kiekvienos rungtynės turėjo įtakos galutinei turnyro lentelei, o pusfinalio dalyviai tapo aiškūs tik po finalinio švilpuko paskutiniame susitikime.
Baltijos regbio „Top“ lygos rungtynės
Baltijos regbio „Top“ lygos rungtynės / Arūno Petrošiaus nuotr.
Temos: 1 Regbis

Po visų dramų bei taškų skaičiavimų paaiškėjo, kad į pusfinalį prasibrovė net trys Šiaulių klubai bei Kauno „Ąžuolo“ regbininkai. Pusfinalyje „Baltrex-Šiauliai“ susitiks su „Šiauliais-Exto“, o „Ąžuolas“ – su „Vairo-Kalvio-Jupojos“ ekipa.

Pergalių serija ir čempionų išsigelbėjimas

Lemiamas reguliariojo sezono turas prasidėjo rungtynėmis Latvijoje, kur Vilniaus „Geležinis vilkas“ susitiko su autsaidere „Miesnieki-Kekava“ ekipa.

Vilniečiams viltį patekti į pusfinalį būtų išsaugojusi tik pergalė su papildomu (bonus) tašku ir tą tikslą jie įgyvendino – Vilniaus klubas šventė užtikrintą pergalę 47:17 (21:5).

„Džiaugiamės pergale, rungtynės mums buvo tikrai pozityvios. Padarėme savo darbą ir lauksime palankių kitų rungtynių rezultatų“, - kalbėjo geriausiu žaidėju Vilniaus komandoje išrinktas Alanas Aleksanianas, kuris Latvijoje pelnė net keturis žeminimus.

Kitose rungtynėse Kaune susitiko vietos „Ąžuolas“ ir pirmąją vietą jau anksčiau užsitikrinę „Baltrex-Šiauliai“.

Kauniečiams reikėjo bent taško, kad užsitikrintų vietą pusfinalyje ir galiausiai rungtynės baigėsi abiem komandoms palankiu rezultatu. „Baltrex-Šiauliai“ iškovojo pergalę 28:24 (21:12) ir reguliarųjį sezoną baigė be pralaimėjimų, o „bonus“ taškus už pralaimėjimą mažesniu nei 7 taškų skirtumu bei keturis atlikus žeminimus pelnę kauniečiai pakilo į antrąją vietą.

„Norėjome laimėti ir tą padarėme, nors varžovams ir pavyko pelnyti keturis žeminimus. Visgi žaidimu nesame patenkinti. Reguliariajame sezone nepralaimėjome nei vienerių rungtynių, todėl tikiuosi, kad pusfinaliui būsime pasirengę. Visgi turėsime eiti į aikštę su kitomis mintimis nei ėjome Kaune“, - prisipažino žaidžiantysis „Baltrex-Šiaulių“ treneris Žygimantas Radžius.

„Negaliu labai džiaugtis rungtynėmis, nes pralaimėjome. Juolab, kad turėjome dar keletą gerų galimybių pelnyti taškus. Bet kokiu atveju, labai didžiuojuosi savo vyrais, nes mes patekome į atkrintamąsias. Sezono pradžioje nedaug kas tikėjome, kad galėsime tai pasiekti“, - kalbėjo „Ąžuolą“ treniruojantis specialistas iš PAR Deonas Kayseris.

Paskutinės reguliariojo sezono detalės buvo sudėliotos Šiaulių derbyje tarp „Šiaulių-Exto“ bei Šiaulių „Vairo-Kalvio-Jupojos“.

Šiose rungtynėse situacija buvo tokia, kad bent vienas „Šiaulių-Exto“ iškovotas taškas eliminuotų čempiono titulą ginantį „Vairo-Kalvio-Jupojos“ klubą iš kovos dėl medalių.

Lemiamose rungtynėse „vairiečiai“ pademonstravo čempionišką charakterį ir iškovojo pergalę 47:13 (12:10), o varžovus paliko be taškų. Tai leido „Vairui“ pakilti į trečiąją vietą. „Šiauliai-Exto“ taip pat per daug nenusiminė, nes jie liko ketvirti ir po ilgos pertraukos sugrįžo tarp keturių stipriausių Baltijos „Top“ lygos ekipų.

„Panikos nebuvo, bet buvo didelis noras kuo greičiau susirinkti „bonus“ taškus. Pirmajame kėlinyje perdegėme ir pritrūkome ramybės. Per pertrauką daug nekalbėjome, tiesiog žinojome, kad turime toliau žaisti, kad pasiektume reikalingą rezultatą ir niekam nekiltų jokių klaustukų“, - sakė „Vairo-Kalvio-Jupojos“ žaidėjas Justinas Vasiliauskas.

„Iš tikrųjų tokią rungtynių eigą ir numatėme. Žvelgiant į mūsų suoliuką bei patirtį, tai ir yra didžiausia mūsų problema. Priešininkai turi daugiau lygiaverčių žaidėjų ir tą išnaudojo antrojo kėlinio antroje pusėje“, - sakė žaidžiantysis „Šiaulių-Exto“ treneris Tomas Zibolis.

Reguliariojo sezono turnyro lentelė:

1. Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“ 27 tšk.
2. Kauno „Ąžuolas“ 19
3. Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“ 17
4. Šiaulių „Šiauliai-Exto“ 17
5. Vilniaus „Geležinis vilkas“ 17
6. „Baltic XL-Livonia“ 12
7. „Miesnieki-Kekava“ 0.

Pusfinalio pirmosios rungtynės bus žaidžiamos rugsėjo 28 dieną. Atsakomieji mačai vyks dar po savaitės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas