Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

3 valandų dramoje J.Sinneris palaužė A.Zverevą ir žengė į finalą Sinsinatyje

Įspūdingą trilerį „Cincinnati Open“ pirmenybėse laimėjęs talijos teniso talentas Jannikas Sinneris (ATP-1) dar kartą pademonstravo, kodėl šiuo metu yra geriausias planetos tenisininkas.
Jannikas Sinneris ir Alexanderis Zverevas
Jannikas Sinneris ir Alexanderis Zverevas / „Scanpix“ nuotr.

Prieš tris dienas savo 23-iąjį gimtadienį paminėjęs J.Sinneris vyrų vienetų varžybų pusfinalyje Sinsinatyje po 3 valandas ir 7 minutes trukusio maratono rezultatu 7:6(9), 5:7, 7:6(4) palaužė Alexanderį Zverevą (ATP-4) ir pateko į finalą.

Kaip ir prieš savaitę Montrealyje, taip ir dabar Italijos teniso vunderkindas dvikovos metu ir vėl susidūrė su dešiniojo klubo skausmais.

Tačiau nepaisant fizinių problemų ATP reitingo lyderis pademonstravo įspūdingą puolimą, kuriuo nusiskynė kelią link pergalės prieš vieną rimčiausių oponentų ATP ture.

„Kartais turi žaisti pasikliaudamas savo intuicija. Šiandien tai ir buvo mano stiprybė. Buvo daug pakylimų ir nuopuolių, tačiau tai yra normalu žaidžiant daugiau nei 3 valandas. Tai buvo geras mačas mums abiem. Vis dar turiu stipriai pagerinti fizinį aspektą, nes jei noriu laimėti „Didžiojo kirčio“ turnyrą, turiu būti kur kas geresnėje formoje. Stengiausi išlikti dvikovoje psichologiškai, kuo ir esu labai patenkintas, o kas bus rytoj – žiūrėsime“, – dėstė Sinneris.

Italijos tenisininkui tai bus antrasis „Masters“ finalas šiame sezone. Pirmoje metų dalyje jis triumfavo Majamyje, o apskritai 2024 metais sieks jau penktojo titulo.

Skaudžią nesėkmę patyręs A.Zverevas titulo SInsinatyje atveju ATP reitinge būtų aplenkęs tiek Novaką Džokovičių (ATP-2), tiek ir Carlosą Alcarazą (ATP-3).

Visgi dabar keturių geriausių tenisininkų rikiuotė ATP reitinge nesikeis, o tai reiškia, kad 1 ir 2 numeriu „US Open“ turnyre bus skirstyti J.Sinneris ir N.Džokovičius, o 3 ir 4 – C.Alcarazas ir A.Zverevas.

J.Sinnerio varžovu finale pirmadienį bus aistruolių numylėtinis Frances Tiafoe (ATP-27).

Amerikietis rezultatu 4:6, 6:1, 7:6(4) palaužė daną Holgerį Rune (ATP-16) ir pateko į pirmą karjeros „Masters“ finalą.

F.Tiafoe taip pat tapo pirmuoju JAV tenisininku Sinsinatyje nuo 2013-ųjų, kuris žais vyrų vienetų finale.

VIDEO: Exhilarating Jannik Sinner vs Alexander Zverev Semi-Final | Cincinnati 2024 Match Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas