Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 01

33 iš eilės: prie visų laikų rekordo artėjanti I.Swiatek žengė į pusfinalį Paryžiuje

Dar vienas susitikimas – dar viena pergalė. Pirmoji planetos raketė Iga Swiatek (WTA-1) vėl pademonstravo aukščiausio lygio tenisą ir užtikrintai žengė į „Roland Garros“ turnyro pusfinalį.
Iga Swiatek
Iga Swiatek / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antradienį savo 21-ąjį gimtadienį paminėjusi Lenkijos teniso superžvaigždė ketvirtfinalyje 6:3, 6:2 sutriuškino amerikietę Jessicą Pegulą (WTA-11) ir iškovojo jau 33-iąją pergalę paeiliui.

Įspūdingos serijos, kuri prasidėjo dar vasario mėnesį Dohoje, autorė artėja prie visų laikų daugiausiai iškovotų pergalių iš eilės rekordo.

Šiuo metu daugiausiai laimėjimų iš eilės WTA ture 2000 metais buvo pasiekusi Venus Williams, antroje pozicijoje išlieka jos sesuo Serena su 34 pergalėmis iš eilės 2013 m., o trečioje vietoje išlieka būtent I.Swiatek, triumfo atveju Paryžiuje pakartosianti rekordą.

Nors lenkės pranašumas ketvirtfinalio susitikime abejonių nekėlė, pirmajame sete persvarą ji susikūrė po ganėtinai šiurkščios arbitro klaidus.

Vaizdo pakartojime akivaizdžiai matyti, kad J.Pegulos patrumpintas kamuoliukas dukart atsimušė į žemę ir tik tada jį sėkmingai į kitą tinklo pusę nukreipė I.Swiatek, tačiau bokštelio teisėjas to nepastebėjo ir tašką įskaitė lenkei, kuri laimėjo oponentės padavimus.

Geriausia planetos tenisininkė į „Roland Garros“ pusfinalį pateko antrą kartą karjeroje. 2020 metais, kuomet šis etapas buvo pasiektas pirmą sykį, I.Swiatek nesustabdė niekas ir ji laimėjo savo pirmą ir kol kas vienintelį „Didžiojo kirčio“ trofėjų.

J.Pegulai tai buvo pirmasis ketvirtfinalis Paryžiuje, o iki šių metų toliausiai šiame turnyre ji buvo nukeliavusi iki trečiojo etapo. Triumfas turnyre amerikietę būtų kilstelėjęs net iki antrosios WTA reitingo pozicijos, tačiau ir dabar J.Pegula pasieks naujas rekordines aukštumas – pirmą kartą pateks į stipriausiųjų dešimtuką.

Pusfinalyje I.Swiatek varžove bus karjeros turnyrą žaidžianti Darija Kasatkina (WTA-20). Ji dviejų rusių akistatoje 6:4, 7:6(5) palaužė Veroniką Kudermetovą (WTA-29) ir pateko į pirmą karjeros „Didžiojo kirčio“ pusfinalį.

Kitame pusfinalyje kausis Coco Gauff (WTA-23) ir Martina Trevisan (WTA-59). Abu moterų vienetų turnyro susitikimai vyks ketvirtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas