Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 08

5 setų trileryje Ispanijos tenisininkui pergalę kainavo nesuvokiamas sprendimas

Vimbldono teniso turnyre Londone – nepaaiškinamas Alejandro Davidovichiaus Fokinos (ATP-34) sprendimas pačiame mačo įkarštyje, Ispanijos tenisininkui kainavęs bilietą į pirmenybių aštuntfinalį.
Alejandro Davidovichius Fokina
Alejandro Davidovichius Fokina / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

24-erių ispanas trečiajame vyrų vienetų varžybų rate buvo labai arti sensacijos prieš šeštą pasaulio raketę Holgerį Rune (ATP-6), tačiau po 3 valandas ir 59 minutes trukusio trilerio 3:6, 6:4, 6:3, 4:6, 6:7(8) patyrė itin skaudų pralaimėjimą.

Lemiamos penktosios pratęsimas A.Davidovichiui Fokinai artimiausiu metu tikrai sapnuosis košmaruose. Iš pradžių tenisininkas pirmavo 6:2, paskui 8:5, bet pralaimėjo kitus penkis taškus ir atidavė pergalę varžovui.

Rezultatui tiebreak'e esant 8:8 ispanas priėmė nesuvokiamą sprendimą, pirmuoju mėginimu paduodamas iš apačios. Oponentas buvo pasiruošęs tokiam triukui ir greitai suskubęs prie kamuoliuko užtikrintai laimėjo tašką.

Tik antrą kartą karjeroje Vimbldone žaidžiantis H.Rune praėjusiais metais iškrito jau pirmajame etape, tačiau šiemet jau pasiekė aštuntfinalį, kuriame jo lauks Frances Tiafoe (ATP-10) arba Grigoras Dimitrovas (ATP-24). Pastarasis pirmavo 6:2, 6:3, o tuomet dvikova buvo sustabdyta dėl lietaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas