Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 08

A.Rubliovą palaužęs S.Tsitsipas turės dar vieną šansą iškovoti pirmą ATP 500 serijos titulą

Pusfinalių diena Kazachstano sostinėje Astanoje vykstančiame ATP 500 serijos turnyre „Astana Open“ prasidėjo intriguojančiu Stefanos Tsitsipo (ATP-6) ir Andrejaus Rubliovo (ATP-9) susitikimu.
Stefanos Tsitsipas
Stefanos Tsitsipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Po atkaklios trijų setų kovos bilietą į finalą iškovojo aukščiau reitinguotas S.Tsitsipas, pergalę per 2 valandas ir 10 minučių iškovojęs rezultatu 4:6, 6:4, 6:3.

Graikijos tenisininkas šiame mače turėjo išlikti labai kantrus, kadangi pirmą kartą oponento padavimų seriją jis laimėjo tik antrojo seto pabaigoje.

Netikėtai antrąją žaidimo partiją nugvelbęs S.Tsitsipas panašioje situacijoje truktelėjo į priekį ir trečiajame sete, kuomet pirmaudamas 4:3 laimėjo ruso padavimus ir netrukus uždarė pusfinalį savais kirčiais prie padavimų linijos.

Antroji Rusijos raketė nebe pirmą kartą korte nesuvaldė savo emocijų ir susikaupusį pyktį nukreipė į patį save, dvikovos eigoje sužeisdamas savo koją rakete.

Astanoje 24-erių graikas vis dar siekia savo pirmojo karjeros triumfo ATP 500 turnyre. Net aštuonis kartus šis teniso talentas varžėsi to paties rango turnyrų finaluose, tačiau visus juos pralaimėjo.

Tarpusavio akistatose su A.Rubliovu graikas dabar pirmauja 6:4, o finale jo lauks vienas geriausių visų laikų tenisininkų Novakas Džokovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas