Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 02

A.Zverevą įveikęs S.Tsitsipas užsitikrino vietą baigiamajame metų ATP turnyre

Graikijos atstovas Stefanos Tsitsipas (ATP-6) tapo šeštuoju tenisininku, užsitikrinusiu vietą „Nitto ATP Finals“ pirmenybėse Turine, kuriose dalyvaus aštuoni daugiausiai reitingo taškų šiemet surinkę žaidėjai.
Stefanos Tsitsipas
Stefanos Tsitsipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Paryžiuje vykstančių „Rolex Paris Masters“ varžybų aštuntfinalyje 25-erių graikas 7:6(2), 6:4 nugalėjo Alexanderį Zverevą (ATP-9) ir pirmą kartą 2023 metais nugalėjo oponentą iš pirmojo 10-tuko.

Jubiliejinę 50-tąją pergalę šiame sezone iškovojęs S.Tsitsipas su 4055 šiemet surinktais ATP reitingo taškais prisijungė prie kitų penkių tenisininkų – Novako Džokovičiaus, Carloso Alcarazo, Daniilo Medvedevo, Janniko Sinnerio ir Andrejaus Rubliovo, kurie taip pat jau yra užsitikrinę bilietus į Turiną.

„Jausmas puikus. Jaučiu didelį palengvėjimą užsitikrinęs vietą ATP finaluose. Visus metus dirbau labai sunkiai, kad čia pakliūčiau. Bus smagu žaisti prieš savo aistruolius iš Italijos, tačiau tikiuosi ir savo tautiečių graikų palaikymo“, – komentavo Tsitsipas.

Tarpusavio akistatose prieš A.Zverevą dviejų „Didžiojo kirčio“ turnyrų finalininkas dabar yra priekyje jau 9:4. Ketvirtfinalyje jo lauks rusas Karenas Chačanovas (ATP-15).

Dėl paskutinių dviejų vietų į „Nitto ATP Finals“ turnyrą dar kovoja penki tenisininkai – A.Zverevas, Holgeris Rune, Hubertas Hurkačas, Alexas De Minauras ir Karenas Chačanovas.

Vokietijos tenisininkui dabar reikia tikėtis, kad išsipildys du iš trijų pateiktų scenarijų – šiandien pralaimės H.Rune, rytoj pralaimės H.Hurkačas arba turnyro nelaimės A.De Minauras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas