Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 01 03

A.Zverevas sutalžė raketę, o Vokietija nepasipriešino ATP taurės šeimininkams

Praėjusio sezono pabaigoje atsigavimo ženklus demonstruoti pradėjęs Alexanderis Zverevas (ATP-7) pirmajame 2020 metų mače priminė blogąją savo versiją, kurią lydi ne tik pralaimėjimai, bet ir dvigubos klaidos bei sumaitotos raketės.
Alexanderis Zverevas
Alexanderis Zverevas / „Scanpix“/AP nuotr.

F grupės serija tarp Vokietijos ir Australijos rinktinių prasidėjo kaip ir tikėtasi – Nickas Kyrgiosas (ATP-30) komandiniame turnyre ir vėl žibėjo bei 6:4, 7:6(4) įveikė Janą-Lennardą Struffą (ATP-35).

Pagal išankstines prognozes „Nitto ATP Finals“ pusfinalio dalyvis Alexanderis Zverevas serijos rezultatą turėjo išlyginti, tačiau nugalėti stipriausio Australijos tenisininko Alexo De Minauro (ATP-18) jam nepavyko – dvikova pralaimėta 6:4, 6:7(3), 2:6.

22-ejų vokietis susitikimo pradžioje atrodė užtikrintai, o apsukų nemažino ir antroje partijoje, kurioje ir vėl palaužė varžovo padavimus.

Tačiau rezultatui esant 2:4 australas išsaugojo du break point'us, netikėtai laimėjo geimą paduodant A.Zverevui ir padedamas įsielektrinusios Brisbeno žiūrovų minios laimėjo antrąjį setą per pratęsimą.

Praradęs mačo kontrolę A.Zverevas prarado ir savitvardą – per pertrauką tarp setų negailestingai sudaužė raketę.

Deja, tačiau išlietas pyktis vaisių Vokietijos rinktinės lyderiui neatnešė – jis beviltiškai pralaimėjo lemiamą partiją bei apsunkino savo šalies situaciją F grupėje.

Sašai koją pralaimėtame mače kišo didelis dvigubų klaidų skaičius – jų tenisininkas padarė net 14 (32% laimėtų kamuoliukų antraisiais padavimais).

Beje, A.De Minauras pergalę prieš A.Zverevą pasiekė pirmą kartą per penkis mačus.

Dvejetų susitikimas, kuriame ginklus surems vokiečiai Andreas Mies ir Kevinas Krawietzas prieš Chrisą Guccione ir Johną Peersą, didelės reikšmės nebeturės.

F grupė
Vieta Šalis Perg./pral. Setai Geimai
1 Kanada 1/0 6:0 38:21
2 Australija 1/0 4:1 30:24
3 Vokietija 0/1 1:4 24:30
4 Graikija 0/1 0:6 21:38

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus