Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Zverevas – tik trečiasis tenisininkas „Roland Garros“ istorijoje, įveikęs R.Nadalį

Vokietijos teniso superžvaigždė Alexanderis Zverevas (ATP-4) įgyvendino vieną sunkiausių uždavinių tenise – „Roland Garros“ turnyre sugebėjo patiesti patį Rafaelį Nadalį (ATP-275).
Rafaelis Nadalis ir Alexanderis Zverevas
Rafaelis Nadalis ir Alexanderis Zverevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Atkakliame daugiau nei 3 valandas trukusiame teniso spektaklyje Vokietijos tenisininkas rezultatu 6:3, 7:6(5), 6:3 palaužė R.Nadalį ir pastarajam išrašė vos ketvirtą pralaimėjimą „Roland Garros“ istorijoje.

Solidžiai atrodęs daugkartinis turnyro čempionas antrajame sete savais padavimais turėjo puikų šansą uždaryti partiją prie 5:4, tačiau to padaryti nepavyko, o kertiniu šiame mače tapo antrojo seto pratęsimas.

„Man labai sunku kalbėti, nes 100 procentų nesu tikras, ar tai buvo paskutinis mano kartas, kuomet čia žaidžiau. Visgi jei tai buvo paskutinysis kartas, aš mėgavausi kiekviena to akimirka. Publika buvo tiesiog nuostabi visos savaitės metu ruošiantis turnyrui ir dabar“, – kalbėjo Rafa.

Šią dvikovą centriniame Philippe Chatrier korte stebėjo ir teniso pasaulio žvaigždės Iga Swiatek, Carlosas Alcarazas bei Novakas Džokovičius, taip pat futbolininkas Rodri.

A.Zverevas tapo tik trečiuoju tenisininku turnyro istorijoje, kuriam pavyko įveikti grunto karalių „Roland Garros“ pirmenybėse. Praeityje tai buvo pavykę padaryti tik švedui Robinui Soderlingui (2009 m.) ir Novakui Džokovičiui (2015 ir 2021 m.).

Net 14 kartų Paryžiuje triumfavusio R.Nadalio pergalių ir pralaimėjimų balansas šiame turnyre ir toliau išlieka fantastiškas – 112:4.

Birželio 3-iąją savo 38-tąjį gimtadienį minėsiančio ispano artimiausiu metu turėtų laukti Vimbldono turnyras, o tuomet – Paryžiaus olimpinės žaidynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas