Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 08

Absoliutus dominavimas: JAV tenisininkai – „United Cup“ čempionai

JAV teniso rinktinė pateisino savo kaip favoritų statusą ir laimėjo pirmą kartą surengtas komandines „United Cup“ pirmenybes Australijoje.
Tayloras Fritzas su JAV komanda švenčia pergalę
Tayloras Fritzas su JAV komanda švenčia pergalę / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Sekmadienį vykusiame finale amerikiečiai titulą užsitikrino per pirmuosius tris vienetų susitikimus prieš Italiją.

Finalinė serija prasidėjo įtikinama trečiosios pasaulio raketės Jessicos Pegulos (WTA-3) pergale prieš Martiną Trevisan (WTA-27) – 6:4, 6:2.

JAV atstovų pranašumą padvigubino Frances Tiafoe (ATP-19). Pastarasis laimėjo pirmąjį setą rezultatu 6:2, o tuomet jo varžovas Lorenzo Musetti (ATP-23) nusprendė nebetęsti susitikimo dėl traumos.

Italas jautė dešiniojo peties skausmus ir priėmė sprendimą daugiau nerizikuoti prieš nenumaldomai artėjančias „Australian Open“ pirmenybes.

Pergalingą tašką savo šaliai „United Cup“ turnyre padovanojo Tayloras Fritzas (ATP-9). Amerikietis 7:6(4), 7:6(6) palaužė italą Matteo Berrettinį (ATP-16).

Nors dvikovos nugalėtojui nepavyko išnaudoti nė vieno iš devynių susikurtų break point'ų, pats T.Fritzas prie padavimų linijos atrodė nepalaužiamas – varžovui nesuteikė nė vienos galimybės break'uoti.

„Nuostabus jausmas su komanda švęsti pergalę. Bent jau aš asmeniškai turėjau labai didelius lūkesčius šiam turnyrui. Džiaugiuosi, kad atsidūriau tokioje pozicijoje, kurioje galėjau užtvirtinti mūsų rinktinės triumfą šiame turnyre“, – džiūgavo Fritzas.

JAV rinktinės skaičiai „United Cup“ varžybose yra tiesiog fantastiški – 21 pergalė per 23 susitikimus. Tik britui Cameronui Norrie ir čekei Petrai Kvitovai pavyko nugalėti amerikiečius.

Sekmadienį dar bus sužaista po vieną moterų vienetų ir mišriųjų dvejetų susitikimą, tačiau finalo baigties šie mačai jau nebepakeis.

VIDEO: Fritz, Pegula, Berrettini & Trevisan Fight For Title | United Cup 2023 Final Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas