Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 03

Adelaidėje – N.Džokovičiaus pergalė ir devynios D.Medvedevo gyvybės

Australijos mieste Adelaidėje įsibėgėja ATP 250 serijos turnyras „Adelaide International 1“, kuriame antradienį į kortus žengė ir dvi bene ryškiausios pirmenybių žvaigždės – Novakas Džokovičius (ATP-5) bei Daniilas Medvedevas (ATP-7).
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Ryškiu favoritu laimėti „Australian Open“ pirmenybes laikomas Novakas Džokovičius ir vėl mėgaujasi tenisu Australijoje. Praėjusiais metais iš šios šalies deportuotas tenisininkas pirmajame naujojo sezono mače vienetuose rimto pasipriešinimo nesutiko ir 6:3, 6:2 sutriuškino prancūzą Constantą Lestienne'ą (ATP-65).

Tai buvo pirmasis Nolės mačas Australijoje nuo 2021-ųjų, o į Adelaidę serbas sugrįžo pirmą sykį nuo 2007-ųjų, kuomet būdamas vos 19-os laimėjo ATP turnyrą.

„Kaip pirmam susitikimui – skųstis tikrai negaliu. Žaidžiau tikrai gerai. Pirmuosius šešis geimus vyko atkakli kova, tačiau kuomet pasiekiau break'ą prie rezultato 3:2, pakėliau savo žaidimą į dar aukštesnį lygį“, – dvikovą reziumavo Nolė.

N.Džokovičių Adelaidėje palaikė ir didelis būrys Australijoje gyvenančių Serbijos piliečių, kuriems tenisininkas skyrė laikė po pergalės.

Dėl vietos ketvirtfinalyje buvusi pirmoji pasaulio raketė susirems su dar vienu oponentu iš Prancūzijos – Quentinu Halysu (ATP-64).

Kur kas sunkesnį pirmąjį testą Adelaidėje išlaikė ir Daniilas Medvedevas. Rusas pirmavo rezultatu 7:6(6), 2:1, kuomet jo varžovas Lorenzo Sonego (ATP-45) nebegalėjo tęsti susitikimo.

Pirmajame sete Daniilas išsaugojo net devynis set point'us paduodamas.

"Beprotiška. Tai tikriausiai pirmas kartas mano karjeroje, kuomet išsaugojau devynis set point'us! Koks mačas pradėti metus! Apmaudu, kad dvikova baigėsi anksčiau laiko, linkiu Lorenzo kuo greičiau pasveikti", – savo mintimis dalijosi susitikimo nugalėtojas.

Italijos tenisininkui antrojo seto pradžioje pradėjo traukti raumenis ir žaisti pilna jėga jis nebegalėjo.

Ruso antrame etape lauks serbas Miomiras Kečmanovičius (ATP-29).

Į aštuntfinalį Adelaidėje pateko ir Jannikas Sinneris (ATP-15), užtikrintai 6:3, 6:2 susitvarkę su po traumos sugrįžtančiu britu Kyle'u Edmundu (ATP-582).

Italo aštuntfinalyje laukia titulą šiame turnyre ginantis kortų šeimininkas Thanasis Kokkinakis (ATP-93).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus