Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 10

Ainius Sabaliauskas iškovojo pirmuosius ATP reitingo taškus

Aštuoniolikmetis Vilniaus teniso akademijos auklėtinis Ainius Sabaliauskas praėjusią savaitę Estijoje vykusiame ITF World Tennis Tour turnyre iškovojo kol kas didžiausią pasiekimą savo profesionalaus tenisininko karjeroje. Pernu mieste vykusio turnyro dvejetų varžybose A. Sabaliauskas, kartu su Tada Babeliu, suklupo tik lemiamame susitikime, kuriame juos 6:7 7:6 10:7 įveikė suomiai Eero ir Iiro Vasos.
Ainius Sabaliauskas
Ainius Sabaliauskas / A.Pliadžio nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

„Šiek tiek gaila. Manau, kad finale ilgą laiką žaidėme geriau. Visgi lemiamais momentais daugiau klydome. To ir pakako, kad nusileistumėme varžovams. Kalbant apie patį turnyrą, vertinu jį tik gerai. Turbūt buvo nedaug manančių, kad su Tadu keliausime iki pat finalo. Tačiau po pirmųjų pergalių išaugo mūsų pasitikėjimas savimi, kuris ir nunešė mus iki finalo”, – sakė 193 cm ūgio kairiarankis tenisininkas.

Estijoje A.Sabaliauskas iškovojo pirmuosius ATP dvejetų reitingo taškus. Jis supranta, kad perėjimas iš jaunių į vyrų tenisą lengvas nebus.

„Artimiausiu metu sužaisiu paskutinį savo jaunių turnyrą, o nuo rudens dalyvausiu tik profesionalų varžybose. Žinoma, jaunių ir vyrų lygis skiriasi, bet kažkokių stebuklų nėra. Taip, didesni greičiai, fiziškai stipresni oponentai. Tačiau tinkamai pasiruošus galima su jais žaisti ir iškovoti reitingo taškų ne tik dvejetuose, tačiau ir vienetuose”, – teigė A.Sabaliauskas.

A.Pliadžio nuotr./Ainius Sabaliauskas
A.Pliadžio nuotr./Ainius Sabaliauskas

Paklaustas kokius žaidimo elementus jam labiausiai norėtųsi patobulinti, tenisininkas atviras – beveik viską: „Jei kalbėti apie dvejetus, norėčiau geriau žaisti prie tinklo. Vienetuose? Tobulinti stengiuosi viską: varžovo padavimų priėmimą, taktinius dalykus. Turiu stengtis kantriau įžaisti kamuolį, neskubėti. Privalau sumažinti nepriverstinių klaidų skaičių”.

Iš Panevėžio kilęs sportininkas sako, kad sėkmingas pasirodymas Lietuvos teniso čempionate, kurio finale jis nusileido Laurynui Grigeliui, suteikė papildomo pasitikėjimo savimi.

„Iki čempionato man kartais atrodydavo, kad varžovai yra gerokai pajėgesni už mane. Čempionato metu supratau, kad su visais ne tik galiu žaisti, tačiau ir juos nugalėti. Žodžiu, man pavyko nugalėti tam tikras baimes, ėmiau labiau pasitikėti savimi”.

A.Pliadžio nuotr./Ainius Sabaliauskas
A.Pliadžio nuotr./Ainius Sabaliauskas

2018 m. A. Sabaliauskas jau debiutavo Lietuvos vyrų teniso rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas