Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Amerikiečio šturmą atlaikęs C.Alcarazas tęsia antrojo Vimbldono trofėjaus medžioklę

Antrojo Vimbldono trofėjaus iš eilės siekiantis Carlosas Alcarazas (ATP-3) išlaikė dar vieną rimtą išbandymą Londone vykstančiose pirmenybėse, kuriose užsitikrino vietą pusfinalio etape.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / „Scanpix“ nuotr.

Vyrų vienetų varžybų ketvirtfinalyje Ispanijos teniso vunderkindas rezultatu 5:7, 6:4, 6:2, 6:2 įveikė amerikietį Tommy Paulą (ATP-13) bei antrus metus paeiliui Vimbldone pasiekia bent pusfinalio etapą.

Susitikimo pradžioje praėjusių metų čempionui teko atlaikyti rimtą varžovo šturmą, kuomet T.Paulas į priekį išsiveržė rezultatu 7:5, 2:0.

C.Alcarazui greitai pavyko atstatyti pusiausvyrą antrajame sete, o pasiekęs dar vieną break'ą jaunasis tenisininkas nurūko tolyn ir užtikrintai pasiekė finišo tiesiąją.

Tai buvo trečiasis „Carlitos“ mačas iš eilės, kuriame jis pralaimi bent vieną setą, tačiau įtemptose akimirkose stebukladarys iš Mursijos savąjį žaidimą pakelia į aukštesnį lygį ir toliau skina pergales – Vimbldone jam tai buvo jau 12-tasis laimėjimas iš eilės. Tiek pat pergalių iš eilės šiuo metu jis yra pasiekęs ir „Didžiojo kirčio“ turnyruose.

Šeštąjį „Grand Slam“ pusfinalį savo karjeroje būdamas 21-erių pasiekęs C.Alcarazas susilygino su tokiomis legendomis kaip Andre Agassi, Bjornas Borgas, Novakas Džokovičius bei Rafaelis Nadalis. Daugiau šios kategorijos turnyrų pusfinalių būnant 21-erių ar jaunesnio amžiaus yra pavykę pasiekti tik Borisui Beckeriui ir Mats Wilanderiui (abu po 8).

Penktadienio pusfinalyje C.Alcarazo varžovu kiek netikėtai bus ne Jannikas Sinneris (ATP-1), bet Daniilas Medvedevas (ATP-5). Ispano bei ruso keliai Vimbldono pusfinalyje susikirto ir praėjusiais metais, o tuomet užtikrintą pergalę 6:3, 6:3, 6:3 pasiekė Carlosas.

Nepaisant pralaimėjimo, T.Paulas sužaidė fantastišką žolės sezoną, pasiekdamas pirmąjį Vimbldono ketvirtfinalį bei iškovodamas ATP 500 trofėjų „Queen's Club“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?