Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 31

Amerikietės ir italės pusfinalis patvirtino naują „Didžiojo kirčio“ finalininkę

Cori „Coco“ Gauff (WTA-18) ir Martina Trevisan (WTA-59) pirmą kartą karjeroje žais „Didžiojo kirčio“ turnyrų pusfinalyje, o tai taip pat reiškia, kad šios poros nugalėtoja Paryžiuje debiutuos ir didžiajame finale.
Coco Gauff
Coco Gauff / „Scanpix“ nuotr.

Neabejotinai didžiausiu šių metų moterų vienetų „Roland Garros“ turnyro atradimu tapo Martina Trevisan (WTA-59). Italijos tenisininkė pirmajame ketvirtfinalyje 6:2, 6:7(3), 6:3 palaužė kanadietę Leylah Fernandez (WTA-18), kuri varžėsi praėjusių metų „US Open“ turnyro finale ir buvo laikoma favorite žengti į pusfinalį.

28-erių tenisininkė turėjo puikų šansą iškovoti pergalę dviejų setų kovoje, kuomet antroje partijoje pirmaudama 5:4 ir paduodama turėjo match point'ą.

Kanados teniso žvaigždė sugebėjo išplėšti lemiamą setą, tačiau jame kentė kojos skausmus ir rimčiau pasipriešinti nesugebėjo. Trečiuoju bandymu M.Trevisan galiausiai padavė mačui ir iškovojo kol kas svarbiausią karjeros pergalę.

Italijos tenisininkei tai buvo jau 10-oji pergalė iš eilės – prieš beveik dvi savaites ji Rabate (Marokas) iškovojo pirmą karjeros WTA trofėjų. Įdomu tai, kad praėjusiais metais Paryžiuje triumfavusi Barbora Krejčikova į „Roland Garros“ atvyko taip pat su šviežiai iškovotu titulu, tad visi ženklai – kairiarankės italės pusėje.

Būtent prieš du metus atvirosiose Prancūzijos pirmenybėse M.Trevisan pranešė apie save teniso pasauliui, kuomet būdama vos 159-oji planetos raketė pasiekė turnyro ketvirtfinalį.

Tenisininkės kelias link šių skambių pergalių buvo itin vingiuotas – praeityje Martina net keturis metus turėjo praleisti be teniso, nes sirgo anoreksija.

2020 metais „Roland Garros“ turnyro antrajame etape ji patiesė tuomet vos 16-metę C.Gauff, o dabar būtent talentingoji amerikietė stovės kitoje tinklo pusėje mūšyje dėl vietos „Didžiojo kirčio“ finale.

Coco antrajame ketvirtfinalyje užtikrintai 7:5, 6:2 susitvarkė su savo tautiete Sloane Stephens (WTA-64).

18-metė JAV tenisininkė šių metų turnyre demonstruoja įspūdingą sportinę formą ir vis dar nėra pralaimėjusi nė vieno seto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas