Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 09

Amerikietiškame finale Tokijuje – karjeros rekordą pasiekusio T.Fritzo triumfas

Tokijuje (Japonija) vykusio ATP 500 serijos turnyro „Rakuten Japan Open Tennis Championships“ finale susikovė du vienas kitą puikiai pažįstantys tenisininkai, kurie šiuo metu yra ir JAV teniso rinktinės lyderiais.
Tayloras Fritzas
Tayloras Fritzas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Atkaklus finalas Tokijuje pareikalavo dviejų tiebreak'ų, kuriuose solidžiau atrodęs Tayloras Fritzas (ATP-11) rezultatu 7:6(3), 7:6(2) palaužė savo tautietį Francesą Tiafoe (ATP-19) ir iškovojo pirmą karjeros ATP 500 titulą.

24-erių amerikiečiui apskritai tai ketvirtasis ATP trofėjus. Sezono pradžioje tenisininkas sensacingai triumfavo Indian Velso „Masters“ pirmenybėse, o taip pat iki šiol dukart buvo laimėjęs turnyrą Istburne (2019 ir 2022 m.).

Intriguojančiame mūšyje dėl titulo per daug neišprovokuotų klaidų daręs F.Tiafoe iki šio susitikimo buvo laimėjęs net 13 tiebreak'ų iš eilės, tačiau ši fantastiška serija nutrūko pačiu svarbiausiu momentu – kovojant dėl antrojo karjeros titulo. Vienintelį sykį čempionu jis tapo Delray Beach'e dar 2018 metais.

Abu JAV teniso talentai vienas kitą pažįsta kaip nuluptą – juos skiria vos vieneri metai, jų keliai dažnai susikirsdavo jaunimo turnyruose, amerikiečiai ne tik gina savo šalies garbę Daviso taurėje, bet ir vos prieš keletą savaičių būdami vienoje Pasaulio komandoje iškovojo pirmąją „Laver Cup“ taurę.

Tarpusavio akistatose dabar T.Fritzas pirmauja jau 5:1. Tokijo čempionas savo kolegai pralaimėjo patį pirmąjį sykį 2016 metais, tačiau nuo to karto iškovojo visas penkias pergales.

Pergalė pirmenybių Tokijuje pusfinalyje šiam amerikiečiui pirmą kartą karjeroje atvėrė duris į ATP reitingo dešimtuką. Daugiau nei 365 tūkstančius JAV dolerių ir 500 ATP reitingo taškų iškovojęs T.Fritzas pirmadienį pagerins karjeros rekordą (11 vieta) ir šoktels net į aštuntą poziciją.

Lenktynėse dėl patekimo į finalinį ATP turnyrą Milane šis tenisininkas yra jau septintas. Beje, įdomu tai, kad geriausių pasaulio žaidėjų dešimtuke praeityje yra buvusi ir amerikiečio mama Kathy May.

T.Fritzo atvykimas į šį turnyrą taip pat vertas atskiro paminėjimo. Praėjusią savaitę Seule tenisininkas susirgo COVID-19 ir visą savaitę praleido karantine, o tik iš jo išleistas ankstyvą šio trečiadienio rytą sėdo į lėktuvą, atvyko į Tokiją ir jau už keleto valandų iškovojo pergalę prieš australą Jamesą Duckworthą pirmajame rate.

F.Tiafoe, taip pat žaidžiantis karjeros tenisą, užsidirbo 300 ATP reitingo taškų ir kiek daugiau nei 165 tūkst. JAV dolerių, o pirmadienį pakils į naują rekordinę 17-ąją poziciją reitinge.

VIDEO: Frances Tiafoe vs Taylor Fritz In Title Showdown | Tokyo 2022 Final Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas