Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 19

Andy Murray mano, kad ITF pasielgė nepagarbiai su Aljazu Bedene

Didžiosios Britanijos rinktinės narys Andy Murray mano, kad ITF pasielgė „negarbingai“. Tarptautinė teniso organizacija pasikvietė Aljazą Bedenę į Prahą, kad apsvarstytų jo dalyvavimą Daviso taurės finale. Tačiau atvykus į susirinkimą buvo paskelbta, kad svarstymas atidėtas iki kovo mėnesio.
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“/Xposurephotos.com nuotr.

Tai reiškia, kad A.Bedene negalės padėti savo šaliai Daviso taurės finale. Jis D.Britanijos rinktinėje pagal reitingą nusileidžia tik A.Murray. 

A.Bedene šiais metais gavo D.Britanijos pilietybę. Prieš tai jis yra žaidęs Daviso taurėje už Slovėniją. Tai viena svarbiausių priežasčių kodėl kilo šie nesklandumai.

Naujosios Daviso taurės taisyklės draudžia tenisininkui žaisti už dvi šalis. A.Bedene D.Britanijoje gyvena nuo 2008-ųjų metų. Jo apeliacijos pagrindas – gautas D.Britanijos pasas prieš pasikeičiant ITF taisyklėms, kurios neleidžia atstovauti kelioms šalims.

„Jis turėjo keliauti į Prahą vien tam, kad sužinotų jog sprendimo nėra, – pasipiktinęs buvo A.Murray. – Manau, kad tai tikra nepagarba. Jeigu sprendimas nebuvo priimtas, tai galima buvo taip ir pasakyti. Jis galėjo likti namuose.“

Antroji pasaulio raketė Andy Murray bus Didžiosios Britanijos komandos lyderis Daviso taurės finale. Britai nėra laimėję šio turnyro nuo 1936-ų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento